Beograd kasni, u Vranju se ne gradi

Lokalne vesti - Četvrtak 03.07.2014 - 10:40

Komunalni program za ovu godinu kasni, a nadležni iz Direkcije za izgradnju u Vranju kažu da je to posledica zastoja u radu republičke Komisije za zaštitu prava ponuđača.

Rukovodstvo Direkcije: Sve smo završili na vreme Rukovodstvo Direkcije: Sve smo završili na vreme

Direktor Direkcije Dragan Stojković kaže da je to javno preduzeće ispoštovalo zakonsku proceduru, da su sprovedene javne nabavke, donete odluke o dodeli ugovora, ali da odgovora od Komisije nije stigao.

- Ne postoji lična krivica nikog posebno, ni nas u Direkciji, ni gradonačelnika grada Vranja.

Primera radi, iako je rok za rešavanje 20 dana, na postupanje po nekim prigovorima čekamo i do dva meseca, a sa druge strane niko od nas nema prava da koristi budžetska sredstva građana mimo zakona - kaže Stojković.

On dodaje da je prioritet izgradnja glavne ulice u Vranju, ali i krpljenje udarnih rupa na gradskim i seoskim putevima.

- Rekonstrukcija glavne ulice trebalo je da bude odvojena kao posebna celina, a ne u sklopu komunalnog programa.

Mi smo dobili dozvolu da izgradnju kanalizacione mreže, ali ne i za asfaltiranje, tako da ne smemo da počnemo sa radovima dok se sve ne završi – kaže Stojković.

Inače, iz budžeta grada za sprovođenje komunalng plana za ovu godinu planirana su sredstva u iznosu od preko 382 miliona dinara.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: