BESKUĆNICI: TRI firme bez svojih prostorija

Lokalne vesti - Petak 09.06.2017 - 07:49

Pojedina javna preduzeća i ustanove u Vranju još uvek nemaju svoje ili borave u potpuno neuslovnim prostorijama za rad, iako su od izuzetnog značaja za funkcionisanje grada ili njegovo prepoznavanje.

Nekom privatna majka, nekom javna maćeha: dom kulture FOTO OK Radio Nekom privatna majka, nekom javna maćeha: dom kulture FOTO OK Radio

Najilustrativniji primeri za ovu situaciju su Turistička organizacija Vranje, „Komrad“ i „Slobodna zona“.

Sa druge strane, čitava dva sprata u zgradi Doma kulture, grad Vranje dao je pod zakup privatnoj Radio televiziji Vranje.

Turističkoj organizaciji Vranje pripale su dve prostorije u zgradi Doma kulture, u kojima boravi godinama unazad.

Saša Ivanov, direktor TOV, kaže da u te dve kancelarije radi 32 ljudi.

- Kao direktor nemam svoju kancelariju, već je sa mnom smešteno još 10 ljudi, koji rade za istim stolom kao i ja.

To je treći sprat Doma kulture, pa nas ljudi koji dođu sa strane u poseti Vranju veoma teško nalaze, jer im treba objasniti kako da nađu biblioteku, pa tek onda nas negde u zgradi.

Takođe, u tim kancelarijama prokišnjava krov, tako da kad pada kiša, mi stavljamo šerpu na pod, koju preskačemo svi mi koji tu radimo, ali i gosti i saradnici koji dolaze kod nas
- navodi Ivanov.

On dodaje da je to bio dovoljan razlog da grad nađe neko trajnije i prikladnije rešenje za prostorije Turističke organizacije, kako bi na odgovarajući način mogla da se bavi turizmom grada.

- Krenulo se u rešavanje tog problema, i bilo je reči da će se do kraja maja trajno rešiti problem Turističke organizacije.

U naše prostorije bi trebalo da pređe preduzeće „Slobodna zona“, a mi moramo da se iselimo odatle.

Nemam informacije dokle se stiglo u rešavanju ovog problema i da li je bilo otvaranja ponuda za prostorije Hotela „Vranje“, ko je dao nabolju ponudu, kao ni da li ćemo mi da se preselimo u taj poslovni prostor
- kaže Ivanov.

Jedno od najznačajnijih preduzeća za funkcionisanje života u Vranju svakako je „Komrad“.

Ni ovo komunalno preduzeće nema u vlasništvu sve prostorije koje koristi.

Tako je uprava „Komrada“, smeštena u ulici Bore Stankovića, u kući koja je restitucijom vraćena vlasnicima.

Nela Cvetković, izvršni direktor „Komrada“, kaže da i njih uskoro očekuje selidba.

- Smogli smo snage da prostorije koje „Komrad“ ima u svom vlasništvu kod Donje pijace preuredimo, pa ćemo u nekom narednom periodu da se preselimo.

Tamo će biti uprava i deo naplatne službe, ali naplatna služba u centru ostaje tu gde jeste, a ostale službe su po prirodi posla raštrkane po gradu.

Ne znam kada ćemo dobiti nalog da se selimo, ali se polako pripremamo
- kaže Cvetkovićeva.

Preduzeće Slobodna zona boravi u gradskim prostorijama u naselju Ogledna stanica, u lokalima koji su na oko tri kilometra smešteni van užeg centra grada.

Njih uskoro, prema najavama, očekuje preseljenje u  prostorije koje sada koristi Turistička organizacija.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: