BESPARICA: Ni K od komunalnog programa

Lokalne vesti - Petak 24.02.2017 - 11:25

I pored najava da će u budžetu za ovu godinu komunalni program biti prioritet, stanje u gradskoj kasi Vranja nalaže da se komunalni program svede na najosnovnije održavanje, kaže gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

Rekonstrukcija Bore Stankovića čeka neka bolja vremena FOTO OK Radio Rekonstrukcija Bore Stankovića čeka neka bolja vremena FOTO OK Radio

Stanković kaže da je to odbornicima saopštio na poslednjoj sednici gradskog parlamenta.

- Nema razloga da to javno ne kažemo. U gradskoj kasi nema dovoljno para, tako da klasičnog komunalnog programa ove godine neće biti.

Čitava priče će se svesti na tekuće održavanje ulica i puteva, krpljenje rupa, održavanje gradske rasvete i slično
– kaže Stanković.

Iako je najavljeno da će komunalni program biti prioritet u budžetu za ovu godinu, realnost je nametnula drugačije rešenje.

- Stručne službe su radile na predlogu za ovogodišnji komunalni program, međutim shvatili smo da realno, budžet to ne može da podnese, već ćemo ići samo na varijantu održavanja – navodi gradski većnik.

Ipak, to ne znači da ove godine neće biti nikakvih komunalnih investicija.

- Investiraćemo obilaznicu kod Slobodne zone, radiće se na fekalnom kolektoru i imaćemo radove na kanalizaciji.

Takođe, „Vodovodu“ su već uplaćena sredstva za radove na kanalizaciji u Kajmakčalanskoj ulici, koja su izdvojena iz republičkog transfera krajem prošle godine
– najavljuje Stanković.

Tako će, sve ono što je predlagano za ovogodišnji komunalni program morati da sačeka bolje finansijske dane, između ostalog i više godina odlagan projekat rekonstrukcije ulice Bore Stankovića.

Projekat je već jednom revidiran u skladu sa lošijim finansijskim mogućnostima, ali će, po svemu sudeći i tako skromnije skrojen, morati da sačeka barem do jeseni.

- Mi moramo u prvoj polovini godine da rešimo dugovanja prema „Tušu“, stručnu praksu i zaostale dugove za prevoz prosvetnim radnicima, nakon čega možemo da razmišljamo o drugim investicijama.

Nije realno da do tada izdvajamo novac za bilo šta, jer gledamo da se ne zadužujemo više nego što je neophodno
– zaključuje Ivan Stanković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: