Bez otkaza u Gradskoj upravi?

Lokalne vesti - Petak 22.01.2016 - 13:02

Da će neko od zaposlenih u Gradskoj upravi u Vranju ostati bez posla, u okviru aktuelnih mera Vlade Srbije o propisanom maksimalnom broju zaposlenih na lokalnom nivou, za sada je malo verovatno, saznaje OK Radio.

Konačna odluka o eventualnim otkazima tek u ponedeljak. Foto: Dejan Ristić Konačna odluka o eventualnim otkazima tek u ponedeljak. Foto: Dejan Ristić

Prema rečima Maje Jović, zamenice načelnice GU Vranje, konačna odluka po ovom pitanju znaće se u ponedeljak nakon sednice Skupštine.

- Još uvek je u toku izrada te odluke. Nismo je još uradili. U Gradskoj upravi ne bi trebalo da bude viška zaposlenih, ali ne mogu ništa tačno unapred da kažem. Znaćemo tačno u ponedeljak - kaže Jovićeva.

Na sednici vranjskog parlamenta, koja je zakazana za ponedeljak, jedna od tačaka dnevnog reda je i nova organizacija GU.

To u praksi znači da će pravilnik moći da sadrži broj radnih mesta, koliko Skupština odredi.

Gradska uprava u Vranju trenutno ima 240 zaposlenih na neodređeno vreme.

Skupština Vranja  je u obavezi  da  donese i odluku kojom će utvrditi maksimalan broj zaposlenih, ne samo u Gradskoj upravi, nego i u svim subjektima  čiji je osnivač.
 
Zakon o maksimalnom broju zaposlenih odnosi se na zaposlene na nedodređeno vreme.


Do 2. februara broj zaposlenih u javnoj upravi,  treba da bude manji za 14.512 u odnosu na 31. decembar 2014, i to za 8.511 u republičkim organima, 5.751 na lokalu i 250 u Vojvodini.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: