BITKA ZA EKO DINAR: Grad uklonio žičane kontejnere

Lokalne vesti - Utorak 18.04.2017 - 08:43

Sekreterijat za inspekcijske poslove u Vranju doneo je rešenje po kojem se nalaže uklanjanje kontejnera za prikupljanje plastične ambalaže, usled isteka ugovora o zakupu javnih površina.

Firme same uklonile kontejnere za sakupljanje plastike FOTO OK Radio Firme same uklonile kontejnere za sakupljanje plastike FOTO OK Radio

Radnici firmi „Ecocetas“ iz Trgovišta i „Eko-plast“ iz Žitorađe kod Vladičinog Hana počeli su sa uklanjanjem svojih žičanih kontejnera.

Načelnik sekreterijata za inspekcijske poslove Boban Antanasijević kaže za OK Radio da je rešenje doneto usled isteka ugovora sa ovim dvema firmama.

- Nadležne inspekcijske službe su na terenu utvrdile da su pojedini žičani kontejneri postavljeni bez urbanističke saglasnosti i rešenja o zauzeću javne površine, te su doneli rešenje o uklanjanaju koja je počela sa sprovođenjem.

Kako su oni radili bez ovih papira do sada, ne znam, jer je to zatečeno stanje
– kaže Antanasijević.

Rešenjem inspekcijskih službi, ove dve firme su dužne da same uklone svoje kontejnere.

Vlasnici privatnih preduzeća navode da su nezadovoljni odlukom gradskih vlasti, a najviše načinom na koji je ona sprovedena.

Aleksandar Ivanović, suvlasnik „Eko plasta“ kaže za OK Radio da se firma ovim poslom na teritoriji Vranja bavi već 10 godina.

- Za ovih 10 godina smo mnogo uradili na edukaciji građana o postupanju sa ambalažnim otpadom, a učesnici smo i mnogih akcija čišćenja, između ostalih i akcije „Očistimo Južnu Moravu“.

Tužno je, posle svega toga, da nam se niko nije obratio, jer smo valjda zaslužili da barem budemo konsultovani oko ove odluke koja će značiti zatvaranje pet radnih mesta
– kaže Ivanović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: