Blagajnica opljačkala Naše dete?!

Lokalne vesti - Petak 05.09.2014 - 11:45

Rukovodstvo predškolske ustanove „Naše dete“ u Vranju prijavilo je policiji veliku proneveru novca iz blagajne ustanove, saznaje OK Radio.

Predskolska ustanova Vranje-ilustracija Predskolska ustanova Vranje-ilustracija

Kako nam je potvrđeno iz nekoliko relevantnih izvora, sumnja se da je novac u iznosu od oko 700.000 dinara nestao iz kase blagajne, zbog čega je osumnjičena blagajnica M.R. suspendovana s posla do završetka istrage.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kaže da je istraga u toku.

– Za sada jedino što znamo je to da je slučaj krađe novca prijavljen policiji, ali detalje ne mogu da saopštim.

Trenutno naši službenici postupaju po prijavi i saslušanja su u toku, nakon čega će se znati dalji tok istrage – kaže Stamenković.

U predškolskoj ustanovi „Naše dete“ nismo uspeli da dobijemo nikakve informacije, jer je direktorka Jagoda Đorđević privatno odsutna, a niko osim nje nije ovlašćen da medijima daje bilo kakve informacije.

Kako nam je rečeno u pravnoj službi predškolske ustanove, posebnim aktom zabranjeno je zaposlenima davanje izjava i informacija bez odobrenja direktorke.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da je ovo isključivo unutrašnji problem ustanove, te da ga ne zanima da li je neko ukrao novac, zakasnio na posao i napravio neki prekršaj, iako je reč o gradskoj ustanovi.

– Nemam komentar na sve ovo jer me i ne zanima.

U gradu ima 21 ustanova i ja ne mogu da brinem o tome koje šta ukrao i da li je došao na posao ili nije.

Ovde je problem unutar ustanove i treba da ga rešava tamošnje rukovodstvo, a ne ja.

To da li je neko ukrao novac ili nije, apsolutno me ne zanima.

Ko je krao, treba da ide u zatvor – kaže Antić.

Kako saznajemo, osumnjičena M.R. je suspendovana s posla do daljeg, a novac koji je iz kase nestao prikupljen je od roditelja koji su plaćali boravak deteta u nekom od vrtića predškolske ustanove.
    
autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: