BLIC: Jezivo čedomorstvo kod Biljače

Lokalne vesti - Subota 16.01.2016 - 13:10

Vranje - Ispred O.Š. „Desanka Maksimović“ u Biljači, kod Bujanovca, Zoran Ristić i nekolicina prolaznika nedavno su pronašli mrtvu bebu, prenosi Blic.

Tužilaštvo sumnja na određene osobe Tužilaštvo sumnja na određene osobe

Kako piše list, sumnja se da je bebu rodila DŽ. R. (17) iz Biljače, protiv koje će Više javno tužilaštvo u Vranju podneti krivičnu prijavu zbog ubistva deteta pri porođaju.

- Još sam pod utiskom jezivog prizora. Neko je prijavio slučaj policiji, koja je ubrzo stigla na mesto tragičnog događaja - rekao je Zoran Ristić, koji radi u apotekarskim stanicama u Muhovcu i Biljači, prenosi Blic.

Portparol Policijske uprave u Vranju Goran Jovčić ističe da će protiv nepoznatog počinioca biti podneta prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistva deteta pri porođaju.

Jovčić je rekao da su na uviđaju u Biljači bili predstavnici policije, nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva i lekari. U vranjskoj policiji nisu saopštili ime i prezime osobe osumnjičene za čedomorstvo.

Prema nezvaničnim podacima, osumnjičena porodilja je u prisustvu roditelja bila podvrgnuta ginekološkom pregledu u Zdravstvenom centru u Vranju.

Leposava Jovčić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju, potvrdila je za „Blic“ da je u toku predistražni postupak.

- Policija u Bujanovcu 11. januara obavestila je tužilaštvo da je u Biljači pronađen raskomadani leš novorođenčeta. Najverovatnije je da su leš bebe raskomadali psi lutalice.

Naložena je obdukcija leša i DNK veštačenje zbog pronalaženja bioloških tragova
- istakla je Leposava Jovčić.

Socijalni radnik Amet Arifi rekao je da je sproveo naredbu zamenika tužioca iz Bujanovca da Centar za socijalni rad organizuje sahranu novorođenčeta. U dogovoru sa predsednikom Mesne zajednice Biljača sahrana je 12. januara obavljena na seoskom groblju.
 

Blic, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: