Bogata proslava Gimnazije

Lokalne vesti - Petak 20.03.2015 - 09:13

Đački parlament gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju uoči obeležavanja Dana škole 27. marta po prvi put ove godine organizuje „nedelju škole“.

Gimnazija u Vranju foto T. Stamenković Gimnazija u Vranju foto T. Stamenković

Iz parlamenta najavljuju  čitav niz  zabavnih, edukativnih sportskih i kulturnih dešavanja koje će početi u petak 20. marta i trajati narednih nedelju dana.

Emilija Stojilković, zamenik predsednika parlamenta kaže da se „nedelja škole“ po prvi put organizuje ove godine u nadi da će postati tradicija.

- „Nedelju škole“ otvaramo u svečanoj sali gimnazije zabavno-edukativnim programom pod nazivom“make show“.

Subota je internacionalni dan, organizovaćemo mini karneval zamišljen kao predstavljanje određenih zemalja, a štandovi će biti raspoređeni u centru grada.

U nedelju priređujemo žurku u OKC-u za sve srednjoškolce. Narednog dana imamo turnir u malom fudbalu “Borin kup“ na terenu gimnazije, a takmičiće se sve srednje škole - kaže Emilija.

Po njenim rečima u okviru „nedelje škole“ biće prikazana i predstava „Ko je kriv“ grupe „Školarac“.  

Opštu kulturu gimnazijalci, ali i ostali srednjoškolci proveravaće u kvizu „Gimnazijska slagalica“ u sredu kada će biti izvedena i predstava „Nije dobro da je čovek sam“.

Četvrtak je dan za akcije gimnazijalci organizuju prikupljanje sredstava  za završetak renoviranja škole. Nakon toga  biće organizovano i takmičenje u besedništvu u svečanoj sali škole.

U petak je centralni događaj priredba i predstava „Ko zna dva jezika, živi dva života“. Predstavu je sa učenicima pripremila profesorka  gimnazije Maja Bulajić.

Gimnazijalci podsećaju da se Dan škole 27. mart obeležava na dan rođenja književnika Borisava Stankovića, po kome škola i nosi naziv, kako bi se sačuvao od zaborava.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: