Bogato kulturno leto u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 23.07.2014 - 09:59

Ovogodišnje „Vranjsko kulturno leto“ objediniće više kulturnih manifestacija koje se svakog leta tradicionalno održavaju u Vranju.

sa manifestacije Dani Vranja sa manifestacije Dani Vranja

Za 4,5 miliona dinara, koliko je Grad opredelio za ovogodišnje “Vranjsko kulturno leto”, obećano je dosta novina u odnosu na prethodne godine.

Organizatori najavljuju i gostovanje poznate književnice Jelene Ćirić, festival rok muzike, kao i reviju kratkometražnih filmova.

- Ono po čemu se program ovog „Vranjskog kulturnog leta“ razlikuje jeste po tome što sve manifestacije organizovane i objedinjene, što godinama nije bio slučaj, a svi sadržaji koje Vranje ove godine priprema su vrlo kvalitetni – ističe gradska većnica za kulturu Nela Dimitrijević.

Ideja ovogodišnjeg kulturnog leta bila je da se građanima koji ne putuju nigde na odmor obezbedi kvalitetan kulturni sadržaj.

Program Leta, koji je počeo još u maju, nastavlja se 29. jula u Muzej kući Bore Stankovića, predstavljanjem dve zbirke pesama Jelene Ćirić iz Praga. Narednog dana biće održan rok koncert  „Kulture shock“, a krajem nedelje biće održana revija domaćih i stranih filmova  sa Festivala kratkometražnih filmova.

U toku avgusta u atrijumu Omladinskog kulturnog centra održaće se rok festival  „VROCK“, kao i predstava studenata Akademije dramskih umetnosti iz Kosovske Mitrovice „Klasni neprijatelj“.

Poslednje u nizu ovogodišnjih manifestacija biće Međunarodni festival folklora, “Zlatni puž", kao i tradicionalna manifestacija "Dani Vranja".
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: