BOGATO za Dan grada!

Lokalne vesti - Ponedeljak 11.01.2016 - 19:56

Odbor za proslavu 31. januara, Dana grada Vranja, utvvrdio je konačan program obeležavanja ovog datuma.

Sa ranijih proslava Dana grada FOTO OK RADIO Sa ranijih proslava Dana grada FOTO OK RADIO

Čitava priča proći će u znaku kulture, a najvažniji detalji su koncert Zdravka Čolića, za koji se očekuje da okupi region, ali i nastupi Jadranke Jovanović i Olivera Njega na samoj svečanoj sednici, uz već tradicionalnu pratnju orkestra „Binički“ pod upravom Pavla Medakovića.

 

Ipak, sadržaji na proslavi neće biti samo kulturni. Obeležavanje Dana grada počinje u subotu 23. januara tradicionalnim kupom u skijanju na Besnoj kobili, a naredni dan biće u znaku marša "Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine", zatim kupa u streljaštvu i pozorišne predstave "Kralj Betajnove"!

 

Predstavu radi grupa srednjoškolaca čiji je pokrovitelj Omladinski savez. U pozorišnom mrtvilu u sred sezone ova predstava očekuje se sa velikim interesovanjem.
 
U ponedeljak 25. januara u 10 sati biće održana radna i svečana sednica Skupštine grada, a istog dana počinje i tradicionalni humanitarni kup Grada u malom fudbalu uz učešće nekoliko ekipa.


Vranjska Banja Dan oslobođenja od Turaka obeležiće u utorak 26. januara, a pored svečane akademije, planirano je otkrivanje spomen ploče i puštanje u rad česme.

Rukovodstvo grada u četvrtak 28. januara organizovaće prijem za pripadnike MUP-a i BIE, biće dodeljene i nagrade najboljim radnicima u javnom sektoru i proglašeni najbolji u vranjskom sportu u 2015. godini.

U petak 29. januara prvi čas u osnovnim i srednjim školama biće posvećen 31. januaru, Danu oslobođenja Vranja od Turaka.
 
Biće priređen i prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske Srbije, proglašeni autori najboljih literarnih radova na temu ,,Budućnost pripada onima koji veruju u svoje snove!" i odigrana jedna od predstava vranjskog teatra.  

 

Dan pozorišta uvek se poklapa sa Danom grada, pa je i inače rešeno da se ova dva praznika razdvoje, dakle da se predstava, „Tašana“ Borisava Stankovića u režiji Lilijane Ivanović odigra nekoliko dana ranije.

 

Iako ova predstava nije privukla veliku publiku u svom dosadašnjem životu, rukovodstvo pozorišta rešilo je da je postavi na scenu za Dan grada, a ulaz će ovoga puta biti besplatan, čisto da se vidi da li je u pitanju siromaštvo publike ili nedostatak ponuđenog kvaliteta.

Za subotu je planiran prijem za članove udruženja koja funkcionišu na teritoriji grada i predavanje kustosa "Srpske kuće" na Krfu Ljubomira Saramandića.

 


U 21 sat u Sportskoj hali koncert će održati Zdravko Čolić, a ulaz je besplatan. Zbog velikog interesovanja potencijalnih gledalaca, a priča se o okupljanju ljudi čak iz Makedonije i Bugarske, a da se ne pominju sve opštine Okruga, rukovodstvo grada razmatra mogućnost da se koncert ipak održi na otvorenom, najverovanije na parkingu ispred Galerije narodnog muzeja.

U nedelju 31. januara biće položeni venci i cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja 1878. godine.



U 11 i 30 planirana je konferencija za novinare povodom otvaranja fabrike ,,Geox" u Vranju, a za 12 i 30 zakazana je ceremonija otvaranja.

 

Kako OK Radio saznaje, na otvaranju će biti i premijer Vučić, pa se za sada razmatra mogućnost da fabriku otvore i republički i lokalni faktori.
 
Svečana akademija i dodela najviših gradskih priznanja "31. januar" biće u 18 sati u sali Doma vojske.

 

Ova akademija zamišljena je kao vrhunac dešavanja, a na njoj će tradicionalno nastupiti vojni orkestar „Stanislav Binički“, koji svake godine ulepšava Vranjancima Dan grada.

 

Iako organizatori to nisu želeli da javno kažu, iz izvora OK radija saznaje se da bi akademiju mogli da učine svečanijom i operski pevači Jadranka Jovanović i Oliver Njego, koji i inače tradicionalno, bar poslednjih nekoliko godina, nastupaju u Vranju za Dan grada

 

  

Ovaj tekst objavljen je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije u okviru projekta "Kulturni katapult". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost OK RADIJA i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Ministarstva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: