BOGDANOVIĆ definitivno na čelu BANJE

Lokalne vesti - Petak 27.05.2016 - 12:49

Vranje - U petak je održana konstitutivna sednica Gradske opštine Vranjska Banja na kojoj je izabrano novo lokalno rukovodstvo na čelu sa Nebojšom Bogdanovićem.

Novo rukovodsto Banje polaže zakletvu FOTO D. Ristić/OK Radio Novo rukovodsto Banje polaže zakletvu FOTO D. Ristić/OK Radio

Sednica je počela u 10 sati, a predsedavao joj je najstariji odbornik novog saziva, Dobrivoje Marinković.

Najpre je predsednica Gradske izborne komisije Tanja Spasić podnela izveštaj, po kojem je najveći broj mandata, ukupno devet, za odbornike lokalnog parlamenta osvojila lista SNS-a, dok je lista lista SPS-JS imala pet a lista SDS-a jedan mandat.

Zatim je potvrđen mandat svim izabranim odbornicima, a nakon toga oni su položili zakletvu.

Glasovima odborničke većine, za predsednika Gradske opštine Vranjska Banja izabran je Nebojša Bogdanović iz redova SNS-a, a za njegovog zamenika Dragan Sentić.

Odborničku većinu čine devet odbornika sa liste SNS-a i Slavica Sotirović iz SDS-a, od ukupno 15 mesta koliko ih u tamošnjoj Skupštini ima.

Za predsednicu Skupštine je izabrana Svetlana Cvetković, koja je i u prošlom mandatu obavljala ovu funkciju, a njen zamenik u narednom mandatu biće Dobrivoje Marinković.

Na sednici je izabrano i Opštinsko veće koje broji pet članova.

Na mesto sekretara, glasovima odbornika izabran je Slađan Aleksić.

Prilikom imenovanja, novi predsednik GO Vranjska Banja Nebojša Bogdanović je najavio značajne promene u funkcionisanju opštine.

- Tim koji smo formirali biće posvećen rešavanju problema, a ne stranačkim ili pojedinačnim interesima.

Svaki dobronameran i kreativan predlog je dobrodošao, bez obzira sa koje strane dolazio.

Cilj nam je da ujedinimo snage da Vranjsku Banju postavimo na mesto koje joj pripada i vratimo je u red kraljevskih banja
– najavio je Bogdanović.   

Nebojša Bogdanović je po obrazovanju diplomirani ekonomista. Radio je u „Jedinstvu“, Gradskoj upravi Vranja, „Alfi“ i UBB Banci.

Do početka kampanje za lokalne izbore, bio je član PUPS-a, da bi  potom prešao u SNS. Oženjen i otac je jednog deteta.

U opoziciji je ostalo petoro odbornika sa liste SPS-JS, koji nisu glasali za nove funkcionere GO Vranjska Banja.

Predrag Milenković, odbornik SPS-a je to obrazložio činjenicom da do početka sednice nisu dobili nikakve predloge u pisanoj formi.

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: