Bojana i Žikica u SUKOBU INTERESA

Lokalne vesti - Utorak 21.06.2016 - 13:08

Na predstojećoj sednici Skupštine grada Vranja, pored ostalih tačaka biće odlučivano o prestanku mandata odbornika Bojane Veličkov i Žikice Antanasijevića, zbog sukoba interesa, potvrđeno je OK Radiju.

Antanasijević i Veličkov FOTO OK Radio Antanasijević i Veličkov FOTO OK Radio

Predsednik gradskog parlamenta Dejan Tričković kaže za OK Radio da, po Statutu grada Vranja, zaposleni u Gradskoj upravi ne mogu da budu istovremeno i odbornici.

- Bojana Veličkov i Žikica Antanasijević su o tome obavestili Predsedništvo Skupštine na prethodnoj sednici, tako da će na ovoj to biti samo potvrđeno - objašnjava Tričković.

Na pitanje kako je dvoje odbornika steklo zaposlenje u Gradskoj upravi dok je na snazi bila zabrana zapošljavanja, Tričković odgovara da to nije pitanje za njega, već za prethodnu gradsku vlast.

Zoran Antić, predsednik vranjskih socijalista i bivši gradonačelnik kaže za OK Radio da su njih dvoje već bili ranije zaposleni u sistemu gradske uprave, Antanasijević kao član Gradskog veća, a Veličkov kao zamenica gradonačelnika.

- Antanasijević i Veličkov su samo bili raspoređeni na nove dužnosti.

Radi se samo o zameni kadrova, a njihov broj se ne menja, tako da nije bilo novih zapošljavanja, što bi bilo u suprotnosti za zakonom – objašnjava Antić.

On kaže da će njihova odbornička mesta u Skupštini grada zauzeti dva nova imena sa liste SPS-a.

- Novi odbornici će biti Goran Stojanović iz Direkcije i Nebojša Zupančić – otkriva Antić.

Bojana Veličkov je bila članica SNS-a od osnivanja i dve godine je vršila funkciju zamenika gradonačelnika.

Nakon izlaska SNS-a iz vlasti 2014. godine, napustila je stranku, da bi u martu ove godine preuzela dužnost pomoćnice gradonačelnika, kao kadar SPS-a.

Žikica Antanasijević je dugogodišnji član SPS-a i predsednik socijalista Vranjske Banje.

Dejan Tričković je za predstojeću sednicu lokalnog parlamenta najavio i imenovanje novih direktora „Skijališta Besna Kobila“ i „Komrada“, ali nije želeo da saopšti imena kandidata za ta mesta.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: