Bolnica dobila novi ergometar

Lokalne vesti - Četvrtak 06.11.2014 - 08:33

Posle tri godine čekanja na jedan od najuobičajenijih savremenih medicinskih aparata, u bolnici u Vranju ponovo je proradio ergo-kabinet.

Vlada Srbije pomogla vranjsko zdravstvo Vlada Srbije pomogla vranjsko zdravstvo

Vranjska Bolnica dobila je, posredstvom ministarstva, najnoviji aparat za izradu ergo-testa, koji je na upotrebu predao državni sekretar Ministarstva zdravlja Vlada Đukić.

- Obaveza Ministarstva zdravlja nije samo da dosadašnji rad poštuje i unapredi, već da se ono što je započeto davnih godina i završi.

Mislim na deo u kome se nalaze hirurgija, urgentni centar i intenzivna nega u novom bloku.

Taj “Skadar na Bojani” mora biti završen na način koji je primeren današnjem vremenu, a to je da se on preprojektuje, smanji za trećinu i da se budžetskim sredstvima za 2015. godinu obezbedi deo novca kojim će blok biti završen, bar u prvoj fazi – kazao je Đukić.

On je dodao da će za kompletan završetak novog bloka morati da se nađu partneri, jer Ministarstvo nema sredstava da ga kompletno opremi.
 

– Oko 300.000 ljudi koristi usluge Zdravstvenog centra u Vranju, te očekujemo i pomoć privatnog partnerstva za završetak početih radova.

Očekujemo da urgentno odeljenje, hirurgija i intenzivna nega budu završeni do početka 2016. godine za šta će nam trebati oko 100 miliona dinara  – kaže Đukić.

Načelnica Internog odeljenja vranjske bolnice Dušica Stanković istakla je da je novi aparat od velikog značaja za kardiovaskularne bolesnike, tim pre što su pacijenti do sada morali da putuju do okolnih regionalnih zdravstvenih centara na dijagnostiku ergo-testom.

– Interno odeljenje u Vranju ima visokostručni kadar, edukovane lekare i medicinske tehničare za rad na ovom savremenom aparatu.

Na ovom uređaju i ostaloj opremi koju smo dobili uz njega bi nam pozavideli i veći centri, pošto smo saznali da samo VMA ima ovakav aparat, a sada i bolnica u Vranju – rekla je Stankovićeva.    

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: