BORINA NAGRADA za Malovićevo JEDRO NADE

Lokalne vesti - Utorak 17.03.2015 - 12:45

Pisac Nikola Malović ovogodišnji je dobitnik nagrade ,,Borisav Stanković" za roman ,,Jedro nade".

Pobednički roman - preudzeto sa zvaničnog sajta grada Vranja Pobednički roman - preudzeto sa zvaničnog sajta grada Vranja

Odluka žirija u  sastavu  Aleksandar Jovanović, Milo Lompar i Goran Maksimović bila je jednoglasna.

Za ovogodišnju 49. po redu „Borinu nedelju“  iz gradskog budžeta izdvojeno je 1, 5 miliona dinara, a visina nagrade je 200.000 dinara.

Urednik Književne zajednice  Miroslav Cera Mihailović rekao je da pomenuta sredstva nisu dovoljna za realizaciju ove kulturne manifestacije ali da će Književna zajednica pokušati da to ipak ne utiče na estetski nivo “Borine nedelje”.  

- Iz godine u godinu sredstva su drastično smanjena što preti gašenju manifestacije i same institucije koja je njen organizator.

Vrlo je moguće da iz tih razloga "Borinu nedelju” izmestimo iz grada i da njeno obeležavanje organizujemo naredne godine u Beogradu, dok se  stvari ne promene – kazao je Mihailović.

Prema rečima organizatora ,,Borina nedelja" počinje 23. marta besedom prošlogodišnjeg dobitnika Petra Miloševića, a nakon toga biće priredjen poetski mozaik uz učešće Vuka Krnjevića, Kajoko Jamasaki i Enesa Halilovića.

Drugog dana manifestacije u gradskom parku biće položeno cveće na spomenik Borisava Stankovića, a od 20 sati o Milisavu Saviću i delu ,,Dolina srpskih kraljeva" govodiće Nenad Šaponja.

Tokom trajanja ,,Borine nedelje" biće predstavljena izabrana dela Borisava Stankovića u izdanju štamparije ,,Plutos" i uručene nagrade na konkursu za najbolju priču i pesmu u konkurenciji učenika i studenata.Planirano je otvaranje izložbe karikatura Hadži Dejana Nikolića, kao i predstavljanje novih glasova u srpskoj prozi.

O opusu Vesne Kapor i Vladislave Vojnović govoriće Vesna Trijić. U petak 27. marta učenici gimnazije ,,Bora Stanković" organizovaće program pod nazivom ,,Ko zna dva jezika, živi dva života".

Vranjska publika imaće priliku da prisustvuje predstavljanju nove knjige Petra Pijanovića ,,Istorija srpske kulture".Poslednjeg dana, u nedelju 29. marta, biće dodeljena nagrada ,, Borisav Stanković".
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: