BORINI DANI: Tasovac ipak nije stigao da dođe

Lokalne vesti - Četvrtak 22.10.2015 - 11:46

Uvodnim govorom predsednika Skupštine grada Slobodana Stamenkovića, u prepunoj sali Doma vojske, u sredu su u Vranju svečano otvoreni 35. "Borini pozorišni dani".

Počelo je: Dom vojske FOTO vranje.org.rs Počelo je: Dom vojske FOTO vranje.org.rs

- Svrha postojanja pozorišta i pozorišnog festivala je očuvanje umetničkog stvaralaštva.

„Borini pozorišni dani“, ne samo da opravdavaju svrhu svog postojanja, već nam potvrđuju neophodnost ovakve manifestacije kako bi se u razmeni iskustava stekao bolji i kvalitetniji kulturni sadržaj grada -  rekao je Stamenković.

Svoj dolazak je najavio i ministar Tasovac, bar prema rečima umetničkog rukovodioca Pozorišta Radmile Đorđević. Ali, ni ministra ni objašnjenja.

Festival je otvoren komadom Duška Kovačevića, "Generalna proba samoubistva" Narodnog pozorišta iz Kikinde, u režiji Nenada Gvozdenovića.

Vranjanci će, inače, po izboru selektora festivala Želljka Hubača uživati i u ostvarenjima "Tri sestre"  A.P. Čehova, u režiji Trajčeta Gjorgijeva, lokalnog pozorišta, “Moje nagrade”, Narodnog pozorišta iz Beograda, “Čehov je Tolstoju rekao zbogom”, Bitef Teatra, “12 gnevnih žena”, Narodnog pozorišta iz Niša i “Idealna milijarda”, Abarid Fondacije iz Beograda.
 

      

      

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: