Braća BLUZ iz Mladenovca (FOTO) (VIDEO)

Lokalne vesti - Nedelja 17.01.2016 - 00:55

Cotton Pickers, jedan od trenutno najboljih i najaktivnijih bluz bendova u zemlji, odsvirao je odličan koncert u okviru Winter Blues Festa u kafeu Shamrock u Vranju.

Cotton Pickers u akciji; Foto: Dejan Ristić Cotton Pickers u akciji; Foto: Dejan Ristić

Ova svirka deo je Winter blues festa, koji je obeležio januar u Shamroku, gde su pored Pickersa nastupili i momci iz Makedonije, Cross road blues banda.

 

Pickersi su prisutnima isporučili ukusnu porciju bluza, garniranu na rok način, uz sjajnu svirku i mestimične improvizacije odsvirane sa merom i ukusom.

Na repertoaru su se našle pesme sa njihovog debi albuma "Slaughterhouse Blues", ali i nekoliko probranih standarda: "Hootchie Cootchie Man", "I Don't Need A Doctor" i "Roadhouse Blues".

Tehnički besprekorni, Cotton Pickers sviraju svoju muziku na način koji briše granice između roka i bluza, originala i obrade, Čikaga i Vranja.

Godinu dana nakon svog prvog nastupa u Vranju na istom ovom mestu, bend je još jednom naišao na odličan prijem vranjske publike.

- Po drugi put, moji utisci su samo pozitivni. Od kluba u kojem smo svirali do publike, sve je bilo na mestu.

 

Bilo je super, kao i prošli put. Svirali smo sa zadovoljstvom i uvek ćemo dolaziti ovde nasmejani  - kaže u razgovoru za OK Portal Jovan Stepić, gitarista i pevač Pickersa.


Cotton Pickers su u Mladenovcu osnovali braća Jovan i Ivan Stepić sa bubnjarom Urošem Ugrinovićem.

Aktivnim sviranjem i radom na autorskom materijalu sazrevao je i muzički izražaj ovog tria, koji se zasniva na tradiciji starih bluz i rok majstora.

 

Posle četiri godine napornog rada, u avgustu 2012. godine Pickers konačno završavaju rad na svom debi albumu po imenu "Slaughterhouse Blues", na kome se nalazi deset numera.

 

Tekstove svih deset pesama napisao je Jovan Stepić, gitarista i pevač, dok su za muziku zaslužna sva trojica.

 

Te iste 2012. godine "Slaughterhouse Blues" je proglašen za debitantski album godine radio Beograda 202.


Bend trenutno svira svuda gde ih pozovu i gde postoji minimum uslova za svirku, a uprkos lošoj situaciji na muzičkoj sceni, pripremaju i novi album.

- Ako staneš i prepustiš se, to nema smisla. Mi se borimo, imamo nove pesme i snimaćemo novi album.

 

Radimo ono što volimo i želimo da budemo najbolji, prvenstveno zbog sebe, jer želimo da se dobro osećamo sve dok budemo postojali.

Sve ima smisla, ako svoj posao radiš sa ljubavlju i ako osećaš da to treba da radiš
- zaključuje Jovan.
 

 

 

  

 

 

Ovaj tekst objavljen je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije u okviru projekta "Kulturni katapult". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost OK RADIJA i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Ministarstva.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: