"Branićemo šume do Brisela"!

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.04.2014 - 09:52

Udruženje „Zelena mreža“ u Vranju podnela je više krivičnih prijava koje se odnose na zaštitu šume, divljači i državnu imovinu, ali su sve prijave odbijene u vranjskim sudovima.

Zelena mreža, Vasilev desno Zelena mreža, Vasilev desno

Predsednik udruženja za Pčinjski okrug Rade Vasilev kaže da to dovoljno govori da Osnovno i Više javno tužilaštvo u Vranju ne rade dobro svoj posao.

Vasilev se obratio i ministru pravde Nikoli Selakoviću od koga je tražio preispitivanje i kompletnu kontrolu rada vranjskog pravosuđa.

– Više od 15 krivičnih prijava koje smo podneli zbog nelegalne seče šuma i lova divljači bez dozvole su nam odbijene pred ovdašnjim sudovima.

Na kraju sam morao da se obratim ministru pravde od koga zahtevam da preispita rad pravosuđa u Vranju, a pre svega mislim na Osnovno i Više javno tužilaštvo.

Takođe, zahtevamo da se Osnovno i Više javno tužilaštvo u Vranju izuzme iz rešavanja po našim krivičnim prijavama i da to preuzmu Tužilaštva u Beogradu – kaže Vasilev.

On je zatražio i prijem kod ministra Selakovića, ali još uvek nije stigao nikakav odgovor iz Beograda.

- Ukoliko se ništa ne preduzme po našim zahtevima, celokupna dokumentacije biće poslata u Brisel sa pritužbom na rad pravosuđa u Vranju i dopisima koje smo nadležnim ministarstvima poslali – kaže na kraju Vasilev.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: