BRATSTVO I JEDINSTVO sa pogledom na jezero

Lokalne vesti - Petak 26.08.2016 - 11:35

Stanari Trga Bratstva i jedinstva u Vranju već godinama muku muče sa jezerom koje se samo od sebe stvara iza zgrada, a sva je prilika da ta njihova muka neće biti rešena u skorije vreme.

Jezero, veštačko ili prirodno, al smeta FOTO D. Ristić/OK Radio Jezero, veštačko ili prirodno, al smeta FOTO D. Ristić/OK Radio

U delu iza lokala „Sintelona“, prema garažama iza zgrada na trgu Bratstva i jedinstva „jezero“ dužine desetak metara stalna je pojava, na koju su se žitelji ovog dela grada gotovo navikli.

Teško je reći da li je ovo „jezero“ prirodno ili veštačko, jer je teško utvrditi odakle dolazi ova voda.

Stanari okolnih zgrada kažu da problem nije samo estetske prirode, jer se tu sakuplja i đubre koje se tu gomila sa pijace „Tekija“.

U vreme kiša voda naraste i plavi im podrume, a problem je i sa stanarima koji tu imaju garaže.

Najpre su pokušavali da zajedničkim akcijama sami reše problem i uklone vodu, a prostor počiste.

Međutim, voda bi se uvek volšebno ponovo pojavljivala i to u roku od sat vremena, kaže u razgovoru za OK Radio jedan od stanara trga koji je želeo da ostane anoniman.

- Zatražili smo da „Novi dom“ proveri da li voda potiče od njihovih instalacija koje tu prolaze, ali su nam odgovorili da ta voda ne dolazi odatle.

Nakon toga smo se obratili “Vodovodu” i oni su pomoću nekih svojih aparata utvrdili da voda nije pod pritiskom, što valjda znači da ne dolazi iz vodovodnih instalacija
– priča naš sagovornik.

Stanari su onda od „Komrada“ zatražili da se taj deo bar redovnije čisti, ali odgovor je bio da to nije njihov problem i da će morati sami da se snađu.

Inače, čitav plato oko zgrada na Trgu Bratstva i jedinstva je u jako lošem stanju i trebalo bi ga svakako rekonstruisati.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: