BRITANCI ponovo dolaze u JUMKO?

Lokalne vesti - Utorak 09.05.2017 - 10:50

Posle uspeha koji je ostvarila povezivanjem britanske kompanije “Fleksitog” i “Jumka” iz Vranja, ambasada Srbije u Londonu saopštila je da je pronašla novog investitora koji je zainteresovan za ulaganja u srpsku privredu.

Jumko, stecište južnosrpskih privrednih prilika FOTO OK Radio Jumko, stecište južnosrpskih privrednih prilika FOTO OK Radio

Reč je o britanskoj kompaniji IWS koja u prvoj fazi projekta dolazi u Ćupriju gde će u narednom periodu uložiti novac u izgradnju hemijske fabrike za proizvodnju sredstava koja se koriste za prečišćavanje voda.

S obzirom da IWS uspešno sarađuje sa najvećim britanskim poljoprivrednim kompanijama, u drugoj fazi projekta je planirano i zajedničko ulaganje sa jednom od ovih kompanija u izgradnju velike živinske farme i fabrike mesne industrije.

Ali s obzirom na pozitivna iskustva “Jumka” u saradnji sa Britancima, realno je očekivati da će investitori iz Velike Britanije svoje ideje realizovati, pa možda čak i u Vranju.

Branislav Popović, predsednik NO u “Jumku”, kaže da ova kompanija već realizuje poslove koje je dogovorila sa Britancima, a da o novim investicijama za sada nema informacija.

- Svako investiranje ide preko Ministarstva privrede, tako da je sve moguće, ali za sada nemam nikakvih informacijama o najavljenim novim  investicijama - tvrdi Popović.

Inače u jesen prošle godine dogovoreno je da vranjski tekstilci isporuče britanskoj firmi “Fleksitog” za 30 odsto više kombinezona za rad u ekstremno hladnim uslovima nego li što su to činili do tada.

Tada je najavljeno i da će “Jumko” raditi i novu kolekciju proizvoda za “Fleksitog”.

U kreaciji ovih proizvoda učestvuju zajedno srpski i britanski dizajneri.

“Jumko”  više ne kupuje tkanine za ove proizvode u inostranstvu već ih sam proizvoditi, što potvrđuje i Popović.

Sudeći prema najavama iz ambasade Srbije u Londonu, da se zaključiti da  se na osnovu pozitivnih iskustva iz Vranja, Britanci mogu odvažiti na nove poslove i investicije u Srbiji.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: