BRNABIĆ: BAT investitor za primer

Lokalne vesti - Utorak 19.09.2017 - 14:25

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je u utorak otvaranju nove proizvodne linije za pakovanje cigareta u fabrici „British American Tobacco“ (BAT) u Vranju.

Nova proizvodna linija vredna je tri miliona evra FOTO: D. Ristić/OK Radio Nova proizvodna linija vredna je tri miliona evra FOTO: D. Ristić/OK Radio

Premijerka je obišla novu proizvodnu liniju u društvu ministra privrede Gorana Kneževića i ministra rada Zorana Đorđevića.

U novi pogon je uloženo tri miliona evra, što je dokaz da BAT nastavlja sa značajnim investicijama u srpsku privredu.

Premijerka je istakla podatak da je kompanija BAT, od dolaska u Srbiju u republički budžet od poreza i taksi uplatila 1,7 milijardi evra.

- BAT je primer kako treba da izgleda strana investicija u Srbiji.

Samo za društveno odgovorno poslovanje i podršku loklane aktivnosti je uložio oko milion evra i svima nama daju primer kako je to biti odgovoran član jedne lokalne zajednice – rekla je premijerka.

Brnabić je dodala i da je iznos plata u fabrici takođe primer odgovornog poslovanja ove kompanije.

- Prosečne plate u BAT-u su 2,3 puta veće nego prosečne plate u Republici, a minimalna zrada je duplo veća nego minimalna cena rada u Srbiji.

Ono što Vlada može da uradi za ovu kompaniju je, svakako, borba protiv sive ekonomije i regionalna saradnja.

Izuzetno mi je zadovoljstvo da danas, pored toga što imamo novih oko 170 radnih mesta, otvaramo pogon koji će za Srbiju i Vranje značiti novi izvoz i novi potencijal – rekla je Brnabićeva.
 

    

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: