Brucoši u upisnoj frci

Lokalne vesti - Petak 27.06.2014 - 08:53

Za buduće brucoše u Vranju prijavljivanje za upis na Učiteljskom fakultetu i Visokoj školi primenjenih strukovnih studija počinje 2. i trajaće do 4. jula.

Budući studenti VSSS na okupu Budući studenti VSSS na okupu

Učiteljski fakultet ove godine upisuje 120 studenata na smeru za učitelja i 50 na smeru za vaspitača.

O trošku države studiraće 75 studenata učiteljskog i 20 studenata vaspitačkog smera. Školarinu od 60.000 dinara plaća 45 budućih učitelja i 30 vaspitača.

Nakon prijavljivanja  budući brucoši na Učiteljskom fakultetu  polažu prijemni ispit  7. jula, a polaganje prijemnog košta 7.000 dinara.

- Budući brucoši polagaće srpski jezik i književnost, opšti test kulture i informisanosti, a imaće i proveru  sklonosti, fizičkih, muzičkih i govornih sposobnosti  – kaže Nebojša Tomić sekretar Učiteljskog fakulteta.

Na Visokoj školi primenjenih strukovnih studija u Vranju  polaganje prijemnog ispita je 10. jula.

Referent  te visokoobrazovne ustanove Gordana Mladenović kaže da će ove godine biti upisano 110 budžetskih i 50 samofinansirajućih studenata na šest smerova.

Školarina iznosi 50.000 dinara, a polaganje prijemnog je 5.000 dinara.

- Zaštita životne sredine, prehrambena tehnologija, tehnologija drveta, saobraćajno inženjerstvo, mašinsko inženjerstvo, proizvodna tehnologija su smerovi koje budući brucoši mogu upisati.

U zavisnosti od studijskog programa koji budu izabrali, na prijemnom ispitu polagaće matematiku, hemiju ili ekonomiju – kaže Mladenovićeva.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: