BRUKA: Počelo uništavanje novog parka!

Lokalne vesti - Četvrtak 22.01.2015 - 10:06

Ni dva meseca od otvaranja novog dečijeg igrališta u gradskom parku u Vranju, nepoznati vandali počeli su da ga uništavaju.

polomljena tabla sa sponzorima u gradskom parku u Vranju polomljena tabla sa sponzorima u gradskom parku u Vranju
Polomljena je tabla na kojoj su bili ispisani sponzori izgradnje parkića, a kako se saznaje, tabla je najverovatnije uništena ledenicama. 
Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kaže da ovoga puta slučaj uništavanja gradske imovine nije prijavljen. 
 
Direktor komunalnog preduzeća „Komprad“ Dejan Ilić za OK Radio kaže da su radnici tog preduzeća štetu prijavili posle nove godine. 
 
– U Vranju je to stari problem. Naime, kada je bilo i prethodno dečije igralište, vandali su uništavali šta se uništiti može. 
 
Lomili su drvene igračke, a ono što je od gvožđa to su savijali i odvaljivali. 
 
Ovoga puta, počeli su od table. Ona im je služila kao meta za gađanje grudvama i ledenicama i sada je potpuno uništena. 
 
Sve slučajeve do sada smo prijavljivali policiji i o tome postoje pisani tragovi – kaže Ilić. 
 
On najavljuje i postavljanje video nadzora u gradskom parku. 
 
- Rukovodstvo „Komrada“ će sa lokalnom samoupravom dogovoriti da li će u gradskom parku biti postavljen video nadzor ili ćemo morati da zaposlimo radnike koji će stražariti u tom delu. 
 
Te igračke se lome uglavnom noću, a reč je u većini slučajeva o starijoj deci. Očigledno da je problem trenutno nerešiv i da ćemo morati nešto da preduzmemo kako bi sačuvali novo igralište – kaže Ilić. 
 
Podsetimo, igralište za decu u gradskom parku svečano je otvoreno novembra prošle godine, kao poklon kompanije „Nivea“. 
 
Površina igrališta je 202 metra kvadratna, ukupne vrednosti 23.700 evra. U izgradnju parkića učestvovao je i Grad sa oko 400.000 dinara.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: