Budžet Vranja u suficitu od 77 miliona

Lokalne vesti - Petak 29.05.2015 - 13:48

Gradsko veće Vranja usvojilo je na svojoj 131. sednici odluku o završnom računu gradske kase za prethodnu godinu.

Budžet grada maksimalno poštovan FOTO T. Stamenković Budžet grada maksimalno poštovan FOTO T. Stamenković

Suzana Jovanović, šefica Trezora Gradske uprave kazala je da su prihodi u 2014., sa prenetim sredstvima iz prethodnog perioda iznoslili preko 2, 3 milijardi dinara, a ukupni tekući rashodi 2, 2 milijarde dinara.

- Na kraju obračunskog perioda u 2014. godini ostvarili  smo suficit  od preko 77 miliona.

Najveći njegov deo će biti raspoređen za obnovu zgrade Pozorišta, mesne kancelaroije Ribince,  a ostali deo biće neraspoređeni suficit  koji će budžetski korisnici  koristiti prema odlukama svojih organa.

Nismo kasnili sa isplatom kredita, jubilarnih nagrada, troškova prevoza i pored teških uslova za funkcionisanje u 2014.

Trudili smo se da obezbedimo  nesmetano funkcionisanje svih budžetskih korisnika i da izmirimo veći deo zaostalih obaveza – kazala je Jovanovićeva.

Prema njenim rečima parama iz gradske kase obezbeđena je socijalna pomoć za najugroženije, bilo je izdvajanja za rekonstrukciju krova seoskih crkava, a samo milion dinara obezbeđeno je za obnovu Kraljevog konaka u Prohoru Pčinjskom.

Branimir Stojančić, portparol Gradskog veća kazao je da je na osnovu svih pokazatelja odstupanje prvobitno usvojenog budžeta  od završnog računa 4,39 procenata, što znači da je budžet maksimalno dobro projektovan.

Zaključci Gradskog veća po Stojančićevim rečima su i dalje poštovanje finansijske discipline budžeta i uštede na svim nivoima.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: