Budžetski deficit 185 miliona!

Lokalne vesti - Sreda 03.12.2014 - 13:52

Na sednici Gradskog Veća Vranja usvojena je odluka o rebalansu budžeta za ovu godinu.

Stojančić saopštio strašne podatke Stojančić saopštio strašne podatke

Po rečima Branimira Stojančića, člana Gradskog Veća, ukupni prihodi budžeta iznosili su nešto više od 2,14 milijardi, a rashodi  2,32 milijarde dinara, što daje budžetski deficit od preko 185 miliona dinara. No, kaže Stojančić, prošle godine u budžetu je bio suficit od 95 miliona, pa se ni to nije odrazilo na stanje u stvarnosti.

 - Budžet  i dalje zadržava razvojnu komponentu, nisu smanjeni ekonomski poslovi, kapitalne investicije i izdaci za socijalnu zaštitu, tako da se smanjenja neće odraziti na krajnje korisnike.

Obavezana  su sva javna preduzeća i ustanove koji se finansiraju iz budžeta Grada, da svoje programe poslovanja sa finansijskim planovima usklade sa izmenama u budžetu – kaže Stojančić.

Sekretarijatu za finansije i privredu naloženo je da u naredna četiri meseca povećaju naplatu potraživanja.

Takođe, rebalansom budžeta, sa isplatom decembarskih zarada i zaposlenima u Gradskoj upravi biće smanjene zarade. Stojančić pojašnjava da će se smanjenja kretati od 16 do 30 odsto.

- Do smanjenja zarada došlo je zbog poštovanja odluka Vlade Srbije. Pravilnik je u potpunosti usklađen sa zakonskim aktima.

Doći će i do smanjenja zarada izabranih, postavljenih i imenovanih lica, a formirana je i Komisija koja će utvrditi opravdanost zarada u gradskim javnim ustanovama i preduzećima – najavljuje Stojančić.

On dodaje i to da je do smanjenja sredstava u budžetu Grada Vranja došlo  najviše zbog smanjenog ili obustavljenog transfera sa viših nivoa vlasti.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: