BUGARI U SRBIJI: Krajište za bolje upoznavanje

Lokalne vesti - Subota 01.08.2015 - 10:57

Vranje – U Bosilegradu se u nedelju, na Svetog Iliju, završava tradicionalni međunarodni festival folklora, pesme i igre pod nazivom „Bosilegradsko krajište peva i igra“.

Sa prošlogodišnjeg festivala FOTO rts.rs Sa prošlogodišnjeg festivala FOTO rts.rs

Ova, sedma po redu kulturno-zabavna i turistička manifestacija, počela je u ponedeljak, a za sedam dana publika će videti 23 folklorna ansambla i muzičke družine iz čak devet zemalja regiona.

- Neobično smo srećni što ćemo po sedmi put ovde kod nas u Bosilegradu ugostiti naše drage prijatelje iz Bugarske, Makedonije, Rumunije, Ukrajine, Turske, Kosova i Metohije, Republike Srpske i nekoliko gradova Srbije – kaže Vladimir Zaharijev, predsednik opštine.

U muzičkim programima koji se smenjuju iz večeri u veče do kraja festivala nastupiće oko 650 učesnika, koje će, kako organizatori kažu, u Bosilegradu i nekoliko sela, videti preko 7.000 posetilaca.

- Ovo je najveća kulturno-zabavna i turistička manifestacija koju organizuju Bugari u Srbiji.

Drago nam je što su nam i ove godine u goste došli naši brojni prijatelji sa kojima održavamo bratske odnose – kaže Ljuben Gligorov, direktor Doma kulture u Bosilegradu.

Organizator sa zadovoljstvom saopštava da su na dosadašnjih šest festivala nastupila čak 93 folkolorna ansambla sa oko 4.000 izvođača iz 11 zemalja Evrope, po čemu se najbolje prepoznaju vrednost i karakter ove manifestacije.

Ovogodišnji festival finansijski su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Evropski PROGRES, opština Bosilegrad i više preduzeća i ustanova.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: