BUJANOVAC: Besni medijski rat

Lokalne vesti - Subota 18.07.2015 - 13:48

Vranje - Bujanovački portal titulli.com (Naslovi) podneo je krivičnu prijavu protiv protiv NN izvršioca koji je u četvrtak u 16,20 časova, oborio njihovu veb prezentaciju.

Printscreen sa portala titulli.com Printscreen sa portala titulli.com

Sada hakovani portal na naslovnoj internet strani ima  samo logoe, bez uobičajenih informacija.

Da bi pomogli policiji u pronalaženju NN izvršioca, vlasnici portala naveli su da je tog istog dana, sat vremna ranije, na nijhovu FB adresu stigla poruka upozorenja sa FB nadimkom Eri Ndii iz sela Lučane kod Bujanovca.

Titulli sumnja da je reč o FB profilu momka koji radi kao učenik kod preduzeća “Euro Computers” vlasnika Asima Aslanija iz Bujuanovca.

Ranije u toku nedelje titulli.com saopštio je da je Aslani, inače direktor bujanovačkog Doma kulture, nezadovoljan njihovim pisanjem, pretio najpre telefonom jednom novinaru, uredniku redakcije, a kada je istoga dana sreo drugog novinara, “visokim tonom” mu je pripretio: Ja znam sa vama i drukčije da razgovaram. Nemojte da se bavite dnevnom politikom”.

Titulli u svom saopštenju za javnost podseća da je Aslanija na mesto direktora Doma kulture  dovela njegova politička stranka – Demokratska partija.

U krivičnoj prijavi podnetoj policiji ocenjuje se da je činom pretnje Aslani izvršio pritisak na jedan nezavisni medij na šta nije imao pravo i zbog čega će tituli.com kod nadležnih zatražiti njegovu odgovornost.

- Istovremeno vas obaveštavamo da će redakcija portal Titulli zatražiti profesionalnu zaštitu od nadležnih novinarskih udruženja, a takođe ćemo o postupcima gospodina Aslanija i njegovog učenika, obavestiti i druga nadležna regulatorna tela - navodi se u kruvučnoj prijavi ovog portala prosleđenoj policiji.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: