BUJANOVAČKA prva ide u PRIVATIZACIJU

Lokalne vesti - Utorak 03.01.2017 - 13:12

Vranje – Potpisivanjem poravnanja o vlasništvu nad Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji, uklonjena je glavna prepreka za privatizaciju ovog lečilišta, koja bi trebalo da usledi u što kraćem roku.

Bujanovačka Banja spremna za novog kupca FOTO bujanovackabanja.org Bujanovačka Banja spremna za novog kupca FOTO bujanovackabanja.org

Prema ovom poravnanju, potpisanom poslednjih dana prošle godine, državi je pripalo 80, a Fondu PIO 20 odsto imovine lečilišta u Bujanovačkoj Banji.

Time je okončan i dugogodišnji sudski spor zbog spornog vlasničkog udela u Specijalnoj bolnici.

Direktor bolnice dr Stojanča Savov kaže da je ishod poravnanja realan.

- Stvari su postavljene realno, mada predstavnici PIO nisu dokazali da su imali toliko finansijsko učešće.

Na sastancima su bili predstavnici Ministarstva privrede i Ministarstva rada, kao i Republičkog javnog pravobranilaštva i važno je da je dogovor postignut
– kaže direktor.

Bujanovačkoj Banji sada predstoji privatizacija i to po hitnom postupku, i to će biti, kako navodi dr Savov, pilot projekat za privatizaciju drugih banja u Srbiji.

Nešto ranije prošle godine, ministar Rasim Ljajić je izjavio da su Bujanovačka, Mataruška i Bogutovačka banja i traženje investitora za njihovo pokretanje prioritet za Vladu.

- Iako ima spekulacija o zainteresovanim investitorima, to se još uvek čuva u tajnosti, jer se pregovori vode na nivou Vlade Srbije.

Međutim, imamo usmeno obećanje da će se “voditi računa o nama” zbog specifičnosti područja na kojem se nalazimo
– kaže dr Savov.

Ustavni sud je tokom decembra proglasio neustavnim zaključak Vlade Srbija s kraja 2001. godine o povećanju plata zdravstvenim radnicima u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa za 50 odsto.

Takođe je uvažena i žalba Specijalne bolnice u Bujanovačkoj Banji na prethodnu odluku nižih sudova kojom se ovo banjsko lečilište obavezuje na isplatu zaostalih dodataka na plate zaposlenih.

Prema rečima dr Stojanče Savova, proces deblokade računa Specijalne bolnice je u toku i očekuje se da se završi do kraja januara.

- Neki naši radnici su dobili novac po pravosnažnim presudama nižih sudova, pa ćemo mi morati da ih tužimo.

Mi nemamo mnogo drugih dugovanja, tako da očekujemo da račun ubrzo bude odblokiran
– kaže dr Savov.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: