BUM! Popečitelji ponovo u Vranju

Lokalne vesti - Petak 30.09.2016 - 10:58

U okviru svoje mini turneje, poznati punk-funk-rock instrumentalni sastav “Popečitelji”, nastupiće 15. oktobra u Sali Omladinskog Saveza, bivši OKCE.

Popečitelji live: Eksplozija dobrog zvuka; Foto: Promo Popečitelji live: Eksplozija dobrog zvuka; Foto: Promo

Ovo će biti četvrti nastup ovog sjajnog benda pred vranjskom publikom.

Pored poznatih hitova sa svoja tri albuma, "Popečitelji" će uživo predstaviti svoj poslednji singl "Bum!" i nekoliko novih pesama na kojima trenutno rade.

Grupu “Popečitelji” su osnovali braća Saša i Goran Furunović 1994. godine u Prištini.
 
Nakon početnog traženja sopstvenog zvuka i izraza, “Popečitelji” kao trojka počinju da stvaraju svoju eksplozivnu mešavinu instrumentalnog funk-rocka i etno motiva.

1999. godine na bubnjarsku stolicu seda Radeta Vulić i ostaje na toj poziciji narednih 16 godina.

Iste godine, po završetku bombardovanja, napustivši Prištinu, grad u kome se grupa već etablirala, Furunovići se sele u Kragujevac, koji tada postaje životna i stvaralačka baza ovog benda i gde “Popečitelji” nastavljaju sa istraživanjem i negovanjem svog originalnog muzičkog stila.

Mnogobrojnim žestokim koncertima grupa ubrzo postaje svojevrsna andergraund atrakcija.

“Popečitelji” su vranjskoj publici dobro poznati, jer su u poslednjih 10 godina na raznim scenama nastupili tri puta.

Na predstojećem koncertu se vraćaju na mesto prvog susreta sa vranjskom publikom, jer mnogi još uvek pamte njihov zajednički koncert sa grupom “Repetitor” upravo u sali “OKCE”.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: