Carina: Pošli da kupe kuću, ostali bez KEŠA

Lokalne vesti - Petak 17.11.2017 - 10:33

Vranje - Carinici na graničnom prelazu Preševo su u četvrtak, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj iznosa preko 3,5 miliona neprijavljenih norveških kruna, saopštila je Uprava carina.

Norveške krune vredne 386.609 evra FOTO: Uprava carina Norveške krune vredne 386.609 evra FOTO: Uprava carina

Neprijavljeni novac je otkriven tokom pregleda "Mercedesa" norveških registarskih oznaka kojim je putovao bračni par norveških državljana albanske nacionalnosti.

- Oboje su prilikom pregleda izjavili da nemaju ništa da prijave, a kada je u prtljažniku pronađena kesa puna norveških kruna, rekli su da su novac poneli kako bi kupili kuću u Prištini.

Vozač, 46-godišnji muškarac, je iznos od preko 3,5 miliona norveških kruna stavio u najlonsku kesu, pa potom u putnu torbu, gde su ga carinici zatekli prilikom pregleda
– stoji u saopštenju Uprave carina.

Ukupna suma ovom prilikom otkrivenih deviza iznosila je 3.661.900 norveških kruna, odnosno 386.609 evra, od čega je bračnom paru vraćeno po 10.000 evra koliko iznosi dozvoljeni limit koji putnici nisu u obavezi da prijavljuju.
 
Ostatak novca u vrednosti od 3.472.500 norveških kruna, odnosno 366.700 evra, privremeno je zadržan do okončanja prekršajnog postupka, navode u Upravi carina.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: