ČEKAJUĆI TENDER: Semafore NEMA KO da popravi

Lokalne vesti - Sreda 12.04.2017 - 06:53

Iako semafori na raskrsnici na ulazu u Vranje kod „Alfe“ povremeno ne funkcionišu, tako će ostati do daljnejg, jer nakon likvidacije Direkcije za razvoj, njih praktično nema ko da popravlja i održava.

Kako ući u Vranje kad semafori ne rade? FOTO OK Radio Kako ući u Vranje kad semafori ne rade? FOTO OK Radio

Gašenjem Direkcije, održavanje puteva i signalizacije delom je prešlo u nadležnost „Vodovoda“, a delom pod ingerencijom grada Vranja.

Dejan Stanojević, izvršni direktor „Vodovoda“, kaže da se očekuje da grad Vranje raspiše tender, kako bi mogla da se angažuje firma koja bi popravila semafore.

- Svi tenderi za održavanje puteva, popravku  i krpljenje udarnih rupa, idu preko grada Vranja, pa samim tim i tenderi za održavanje soabraćajne signalizacije.

Bez toga ne može ništa da se radi, jer upravljač putevima raspisuje tender za održavanje puteva
- kaže Stanojević.

Ljubiša Stojanović, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije pri Gradskoj upravi, potvrdio je da će u utorak biti objavljena konkursna dokumentacija za podnošenje ponuda za održavanje puteva.

- Ponuda se odnosi samo na letnje održavanje puteva, i njena vrednost je 12 miliona dinara.

Ovom ponudom nije obuhvaćeno održavanje semafora.

Za te namene i obeležavanje saobraćajne signalizacije, biće raspisan poseban tender
- navodi Stojanović.

A do novog tendera svi učesnici u saobraćaju moraće da budu oprezni i da se rukovode nekom drugom signalizacijom, umesto da prate semafore.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: