CENTAR: Isplatili smo svu zaostalu pomoć

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.10.2017 - 11:06

Centar za socijalni rad u Vranju isplatio je svojim korisnicima svu zaostalu jednokratnu novčanu pomoć na koju su imali pravo.

Sve više zahteva za pomoć. Foto: S.Tasić/OK Radio Sve više zahteva za pomoć. Foto: S.Tasić/OK Radio

Dragana Arsić, direktorka CZSR, kaže da je nadoknađeno sve što je bilo u zaostatku kada je o isplatama reče,  tako da korisnici  jednokratne novčane pomoći sada dobijaju isplate redovno.

- Zahtevi za jednokratnu pomoć podnose se tokom meseca, a krajem meseca komisija odlučuje o tome koji će zahtevi biti odobreni.

U septembru je bilo 127 zahteva građana za jednokratnu novčanu pomoć.

Po pravilniku o dodeli ove vrste pomoći najveći  mogući iznos jednokratne pomoći ne sme da bude veći od  prosečne mesečne zarade na nivou Vranja, a to je negde oko 38.000 dinara.

Postoji mogućnost da se ova pomoć dobije odjednom ili u više rata, tj. nakon više zahteva, ali na godišnjem nivou ukupna jednokratna pomoć ne sme da pređe  iznos od 38.000 dinar
a - pojašnjava Arsićeva.

Ona dodaje da  se pred jesen povećava broj onih koji traže pomoć, a najveći broj zahteva  u poslednje vreme se odnosi i na traženje pomoći obolelih od karcinoma.

- Povećan je broj zahteva za traženje pomoći kod lečenja dece obolele od karcinoma, ali i za dodelu sredstava za ishranu, nabavku namirnica i ogreva.

Ukoliko se na osnovu dokumentacije  proceni  da neko sebi ne može da obezbedi egzistenciju, dodeljuje se i takva vrsta pomoći, ali ona na godišnjem nivou ne sme da pređe  38.000 dinara
- navodi Arsićeva.

Pored korisnika  jednokratne pomoći, na teritoriji Vranja u proseku ima oko 1.300 domaćinstava, ili preko 3.500 ljudi koji su korisnici novčane socijalne pomoći.

Prosečna novčana socijalna pomoć za četvoračlanu porodicu na mesečnom nivou iznosi 13.600  dinara.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: