Centar za VANREDNE SITUACIJE na ulazu u Vranje

Lokalne vesti - Petak 06.10.2017 - 10:00

Regionalni centar za vanredne situacije sa površinom preko 5.000 kvadrata biće izgrađen na ulazu u Vranje, na parceli zmeđu “Eko pumpe” i Vranjske reke.

Za sada livada, u budućnosti RCVS. Foto: D.Ristić/OK Radio Za sada livada, u budućnosti RCVS. Foto: D.Ristić/OK Radio

Regionalni centar će biti na parceli površine 1,2 hektara, sa preko 100 zaposlenih pripadnika vatrogasno - spasilačke jedinice i drugih službi.

Prema navodima Slobodana Milenkovića, gradonačelnika Vranja, krajem avgusta izdata je i dozvola za izgradnju ovog objekta.

- Regionalni centar za vanredne situacije predstavlja jedinstveno institucionalno, infrastrukturno, tehničko - tehnološko i bezbednosno rešenje za prevenciju kao i efikasno reagovanje različitih spasilačkih jedinica u vanrednim situacijama na teritoriji Vranja, Pčinjskog okruga i šire.

Ovaj zahtevan, ali neizmerno važan projekat je započeo 2012.godine,  a proces pripreme tehničke dokumentacije je takođe uključio prevazilaženje nekoliko izazova.

Najpre zbog promene zakonske regulative koja uređuje oblast planiranja i izgradnje, a zatim i zbog potrebe dodatnog usaglašavanja tehničke dokumentacije sa planovima
- pojašnjava Milenković.

Prvobitni koncept projekta, realizovan u saradnji sa Ministarstvom privrede, je proširen, sagledavajući neodvojivost potrebne infrastrukture za lokaciju i objekat RCVS od samog objekta.

- Sadašnja gradska vlast je stavila na raspolaganje sve svoje stručne kapacitete izabranim projektantima u cilju uspešne implementacije projekta, koja podrazumevai stalnu komunikaciju i koordinaciju sa ministarstvom unutrašnjih poslova, odeljenjem za vanredne situacije i nadležnim javnim preduzećima.

Kao rezultat ovako inteziviranih aktivnosti, odgovornog i stručnog pristupa imamo građevinsku dozvolu za izgradnju objekta RCVS u Vranju, izdatu 30. avgusta ove godine
- navodi gradonačelnik Vranja.

Namera grada Vranja je da se uz podršku partnera objekat  Regionalnog centra sa kompletnom infrastrukturom izgradi u naredne tri godine.

Milenković najavljuje da je ovo projekat čije će višegodišnje planiranje, izgradnja, opremanje i stavljanje u funkciju, biti od koristi službama bezbednosti i zaštite stanovnika, kao i svim budućim generacija grada Vranja, Pčinjskog okruga i juga Srbije.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: