CERA vs GRAD: O doprinosima i Goloj čuki

Lokalne vesti - Petak 24.11.2017 - 07:58

Nakon što je pesnik Miroslav Cera Mihailović optužio vlasti grada Vranja da su mu uskratili pravo na uplatu doprinosa za penzijsko i zdravstveno osiguranje, na šta ima pravo kao slobodan umetnik, saopštenjem se oglasilo i gradsko rukovodstvo.

Pribojčićeva kuća u Vranju FOTO: vranje.org.rs Pribojčićeva kuća u Vranju FOTO: vranje.org.rs

Cera Mihailović je u „Večernjim novostima“ izjavio de je njegov zahtev za uplatu doprinosa odbijen usled pogrešno protumačene odluke o uslovima i načinu sticanja ovog prava, među kojima i taj da samostalni umetnik "ne poseduje, niti član njegovog porodičnog domaćinstva, nepokretnu imovinu, osim one u kojoj stanuje.

A Mihailović je, kako se navodi, odbijen jer je vlasnik nepokretne imovine, odnosno zemljišta od 3,1 hektara, koje se u katastru vodi kao "Gola čuka".

On to tumači kao “klasičan politički linč”, sračunat na zastrašivanje.

- U ovom slučaju radi se o šumskom zemljištu, pa svojstveno tome, prema tumačenju prvostepenog organa može postojati i "šumsko zemljište u kome se stanuje".

Ovo je tek najnovija iz arsenala metode ataka na goli život, što bi trebalo da predstavlja krunu decenijske besomučne hajke
– izjavio je Mihailović u “Novostima”.

Rukovodstvo grada Vranja se tim povodom oglasilo saopštenjem u kojem je odgovorilo na, kako se kaže, niz neosnovanih optužbi.

U saopštenju se navodi da potpisnici nisu iznenađeni pesnikovom retorikom o njegovoj konstantnoj izloženosti političkom linču i nameri da neko želi da ga satre.

- Očekivano i već viđeno jer u nedostatku argumenata koristite vokabular koji su naučile i ptice na grani.
 
Pozivajući se na ugrožavanje slobode mišljenja, vešto pokušavate da prikrijete drugu stranu medalje, na kojoj se nataložilo mnogo toga
– piše u saopštenju uz navođenje da je Mihailović već dugi niz godina uživao privilegije.

Takođe, u dopisu se podseća da je Mihailović inkasirao 24 miliona dinara iz budžeta grada, a na osnovu ranije sklopljenih ugovora.
 
- No, slike iz Pribojčićeve kuće, gde ste se godinama baškarili, govore više od reči.

 

S toga, istaknuti umetniče, nemojte se više pozivati na čistu dušu i obraz.

Slobodno spavajte mirno jer Vas niko ne ugrožava i trošite zasluženo zarađeni novac.  

Dostojanstveno, baš kao što ste i brinuli o kulturnom nasleđu
– zaključuje se u dopisu u kojem su priložene i fotografije načinjene u Pribojčićevoj kući u Vranju, gde je dugi niz godina bilo sedište Književne zajednice “Bora Stanković”, koju od osnivanja vodi Miroslav Cera Mihailović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: