Četiri funkcionera nisu prijavila imovinu

Lokalne vesti - Četvrtak 24.04.2014 - 10:18

Direktori “Novog doma” i “Uprave Banje” Nebojša Radulović i Stanko Petković, gradske većnice Zorica Popović i Nela Dimitrijević nisu podneli izveštaje o imovini, pa će protiv njih biti pokrenuti postupci zbog povrede zakona, saznaje OK Radio.

ilustracija ilustracija

Oni su izabrani na funkcije na sednici lokalne skupštine početkom februara ove godine, od kada je počeo da teče rok od 30 dana za podnošenje izveštaja o imovini i primanjima.

Dva meseca nakon dolaska na funkciju, vršilac dužnosti direktora “Novog doma” Nebojša Radulović kaže da izveštaj nije podneo jer nije znao da je to zakonska obaveza, ali da će to svakako učiniti.

– Ja to nisam prijavio jer faktički ni jednu platu do sada nisam primio.

Svakako ću to u narednom periodu učiniti. Ja sam godinama unazad bio direktor, tako da sam obezbeđen i nije mi stalo da po svaku cenu budem na čelu “Novog doma”.

Privatno mi egzistencija nije ugrožena, tako da ništa i ne skrivam – kaže Radulović.

Članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu i agroekonomiju Zorica Popović tvrdi da je zaboravila da pošalje imovinsku kartu Agenciji za borbu protiv korupcije.

– Znam da sam morala to da uradim, ali sam zaboravila i jednostavno nisam stigla do sada da to učinim. Svakako ću poslati imovinsku kartu ovih dana, jer mi je ona spremna i na desktopu mi je – kaže Popovićeva.

Članicu Gradskog veća zadužena za kulturu Nelu Dimitrijević novinar OK Radija je podsetio da treba da prijavi imovinu Agenciji.

– Ja sam potpuno na to zaboravila. Spremila sam je i ostalo je samo prazno mesto da upišem visinu zarade.

Dobro ste me podsetili, evo odmah ću to da završim i da pošaljem Agenciji – kaže Nela.

Isti zakon kršili su i nekadašnji narodni poslanik Nove Srbije iz Vranja Radoslav Mojsilović protiv kojeg je podneta krivična prijava po kojoj postupa Odeljenje za borbu protiv korupcije Republičkog javnog tužilaštva, ali i gradonačelnik Zoran Antić i nekadašnji zamenik predsednika Skupštine Grada Siniša Mitić, inače članovi SPS, kojima su izrečene mere upozorenja, a potom podnete i prekršajne prijave.

Agencija za borbu protiv korupcije je u 2013. godini podnela 168 prekršajnih prijava protiv srpskih funkcionera, a zamenik direktora Agencije Vladan Joksimović kaže da se povrede zakona najčešće odnose upravo na nepoštovanje rokova za podnošenje izveštaja o imovini i prihodima.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, izabrana, postavljena i imenovana lica imaju obavezu da podnose izveštaj o imovini i prihodima.

Funkcioneri moraju da prijave sve što zarađuju, zatim nepokretnu i pokretnu imovinu koju poseduju, ušteđevinu u bankama u zemlji i inostranstvu, kao i oružje i dragocenosti.

Za nepoštovanje odredbi Zakona zaprećene su ozbiljne kazne, od novčanih, koje se kreću u rasponu od 50 do 150.000 dinara, pa do zatvorskih, u trajanju od šest meseci do pet godina.

Aleksandar Aca Stojković

Ovaj tekst nastao je na zahtev slušalaca OK Radija, kao dodatni produkt u okviru istraživanja na projektu "Vladavina prava - živeti kao sav normalan svet".

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: