Četiri modela za prodaju Jumka

Lokalne vesti - Utorak 14.10.2014 - 11:26

Predstavnici poljskog „Andropola“ trebalo bi za desetak dana da dođu u Vranje i posete „Jumko“, kako bi se na licu mesta uverili u kakvom je stanju kompanija, jer su zainteresovani za njenu privatizaciju, potvrdio je u izjavi za OK Radio Branisalav Popović, predsednik Nadzornog odbora u „Jumku“.

Poljaci oubiljno zainteresovani za Jumko Poljaci oubiljno zainteresovani za Jumko

Poslovodstvo „Jumka“ je krajem prošle nedelje posetilo firmu „Andropol“ i sa njenim vlasnicima pregovaralo o privatizaciji.

„Andropol“ je jedna od najrenomiranijih evropskih firmi u oblasti proizvodnje tkanine i tekstila. „Jumko“ su prvi put posetili početkom godine, ali su zbog tadašnjeg štrajka radnika odustali od obilaska fabričkih pogona.

Po rečima Popovića, „Andropol“ je definitvno zaintersovan da uđe u „Jumko“.

- „Andropol“  želi da uloži u kompaniju ili da kupi „Jumko“. S obzirom da ima četiri načina da to uradi, nakon razgovora sa predstavnicima nadležnog ministarstva i Agencije za privatizaciju, ostaje da se vidi za koji će se vid privatizacije odlučiti.

Postoji mogućnost da se kupi imovina, kapital, da  se uđe u strateško partnerstvo ili da dođe do dokapitalizacije. „Andropol“ je prvenstveno zainteresovan za primarnu proizvodnju i proizvodnju konca i tkanina.

Od kad su se prvi put pojavili u „Jumku“, oni su stupili u kontakt i sa predstavnicima poljskih firmi koje se bave konfekcijom, tako da očekujemo da u pregovorima nastupe kao konzorcijum - kaže Popović.

Popović pojašnjava da firme iz Poljske poseduju dosta bolju opremu od „Jumka“ , to bi za kompaniju značilo uvođenje novih tehnologija i osavremenjavanje načina i obima proizvodnje, a samim tim i brže ostvarivanje postavljenih normi i maksimalnu iskorišćenost kapaciteta.

- Eventualno partnerstvo sa poljskim tekstilcima za zaposlene u „Jumku“ bi značilo  održanje postojećih radnih mesta i realizaciju socijalnog programa kao i otvaranje novih radnih mesta u novim preduzećima koji će po tržišnim uslovima zakupiti slobodan proizvodni prostor – kaže Popović.

Slađana Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: