Četiri nagrade za ŠAF

Lokalne vesti - Sreda 02.07.2014 - 11:20

Škola animiranog filma „ŠAF“ iz Vranja, osvojila je četiri nagrade na nedavno održanoj 43. Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, u Beogradu.

Radionica ŠAF-a: Ovde se spremaju nagrade Radionica ŠAF-a: Ovde se spremaju nagrade

Od pet filmova sa kojima je „ŠAF“ konkurisao, čak tri su nagrađena u istoj kategoriji, a jedan je uzeo i Grand Pri.

U kategoriji mladih od 15 do 19 godina, film „ Čuvajmo svoj grad“ nagrađen je za najbolju ideju.

Za najbolju ideju u kategoriji dece do 15 godina nagradu je dobio  film „Zekonjina priča“.

U istoj kategoriji „ Huan neustrašivi“ osvojio je nagradu za najbolji ton dok je film „ Drvo života“ poneo laskavu titulu Grand Pri.

Miroslav Đerić, zamenik direktora „ŠAF“ kaže da su nagrade dobijene na veoma značajnom festivalu tim pre što na njemu učestvuju eminentni stručnjaci iz oblasti filma.

- Kod nas deca rade sve, od ideje do realizacije. Trudimo se da im omogućimo da na što bolji način iskoriste tehniku koja je kod nas vrlo skromna, u odnosu na druge studije u svetu.

I pored toga „ ŠAF“ je u Srbiji vodeća  škola što dokazuju i osvojene nagrade – rekao je Đerić za OK radio i napomenuo da je ovaj festival jedan od najstarijih u Srbiji koji je specijalizovan za decu i mlade.




 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: