Četiri stvari koje prvo poželimo na partneru

Zivot i stil - Subota 08.08.2015 - 11:16

Privlačnost između pripadnika suprotnih polova teško se može objasniti ili definsati jednom rečenicom, no sudeći po posljednjem istraživanju sprovedenom na uzorku srećnih parova neke zajedničke odlike postoje.

Muškarcima i ženama fizički izgled različito bitan. Foto: Thinkstock Muškarcima i ženama fizički izgled različito bitan. Foto: Thinkstock

Istraživanje srovedeno na uzorku od 167 parova koji su u braku ili stabilnoj vezi u trajanju od svega par meseci pa sve do 53 godine došlo je do vrlo zanimljivih podataka koji mogu razjasniti veliko pitanje - šta to najviše privlači žene, a šta muškarce.

Iako se privlačnost teško može meriti i upoređivati, odgovori koje su ponudili ispitanici bili su vrlo slični. I dok je muškarcima na prvom mestu fizički izgled, koji dalje nadopunjuju mnogo važnije karakterne osobine, većina žena iz ankete je tu osobinu stavila na poslednje mesto.

Donosimo listu najprivlačnijih osobina poređanu po važnosti:

Šta muškarce privlači kod žena:

1. Fizički izgled

2. Dobrodušnost

3. Odanost

4. Inteligencija

Šta žene privlači kod muškaraca:

1. Stabilnost

2. Inteligencija

3. Dobrota

4. Fizički izgled

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: