Četiri Vranjanca na LISTI LOŠIH DIREKTORA

Lokalne vesti - Sreda 27.07.2016 - 11:01

Na takozvanoj “listi loših direktora”, koju objavljuje Agencija za privredne registre, među 570 firmi čije je poslovanje na neki način sankcionisano, nalaze se i četiri firme iz Vranja.

Ilustracija FOTO Thinkstock Ilustracija FOTO Thinkstock

To su preduzeća “Laser”, “Adut”, “Serafim senior” i “Sanč”.

Reč je o Centralnoj evidenciji privremenih ograničenja prava lica registrovanih u APR-u, na kojoj se nalaze firme koje su u nekom prekršaju, uglavnom poreskom.

Svim firmama iz Vranja koje se nalaze na listu su izrečene mere Poreske uprave Ministarstva finanasija, na osnovu propisa kojima se uređuje  poreska administracija, stoji u registru APR-a.

Ove četiri firme, kao i većina od 570 drugih na listi, registrovane su kao društvo sa ograničenom odgovornošću (doo), što znači da njihovi direktori ne odgovaraju za obaveze firme, već snose samo rizik poslovanja do visine unetog kapitala.

Ova lista je postala dostupna na portalu APR-a od 1. jula, od kada je u primeni Zakon o Centralnoj evidenciji privremenih ograničenja prava lica registrovanih u APR.

Takozvana “lista loših direktora” obuhvata podatke o firmama i njihovim vlasnicima i direktorima čije je poslovanje sankcionisano zbog krivičnih, prekršajnih ili upravnih sankcija.

Takvim rukovodiocima, piše na sajtu APR-a, biće izrečene privremene mere, poput zabrane poslovanja, osnivanja novih firmi ili raspolaganje novcem.

Kako je naglašeno, u registru su dostupni samo pojedini podaci o privrednim društvima i preduzetnicima, dok podaci, poput onih iz kaznenih evidencija, neće biti javni zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: