ČINOVNICI lagali, RASADNICI ipak vlasništvo Grada

Lokalne vesti - Četvrtak 12.11.2015 - 21:11

Vranje - Naselje Rasadnici u Vranjskoj Banji, koje je izgrađeno za potrebe smeštaja izbeglih i raseljenih, ipak je u vlasništvu Grada Vranja, utvrdila je komisija koju je Gradsko Veće formiralo da ispita ovaj slučaj.

Pojedini činovnici skrivali pravu istinu o vlasništvu. Foto: printscreen Pojedini činovnici skrivali pravu istinu o vlasništvu. Foto: printscreen
Po rečima Branimira Stojančića, člana GV zaduženog za socijalnu politiku, do sada se smatralo da je ovo naselje u vlasništvu  republičkog Komesarijata za izbelice.
 
- Dokumentacija jasno pokazuje da  je kolektivni centar Rasadnici u vlasništvu Grada Vranja u celosti. 
 
Dokumentacija se odjednom pojavila. Gde je bila sakrivena ili zaturena ne zna se još uvek. Mi smo dovedeni u zabludu, jer su neki činovnici svesno skrivali istinu svih ovih godina, iz samo njima znanih razloga i za to će odgovarati.
 
Ljudi koji su zaduženi za izbegla i raseljena lica govorili su da su Rasadnici vlasništvo Komesarijata - kaže Stojančić.
 
Za Grad Vranje to znači da sa tim prostorom, zemljištem i kućama u praksi može da radi šta god poželi.
 
- Tamo ima još devet porodica koje čekaju da se presele u novu zgradu koju gradimo sa HELP - om. 
 
Prvo ćemo da ogradimo i obezbedimo prostor. Biće renovirane i uređene kuće kako bi tu bili smešteni ljudiu okviru kolektivnog stanovanja u zaštićenim uslovima.
 
Neke kuće zvrje prazne, a mi nismo mogli da uradimo ništa, jer smo bili dovedeni u zabludu - navodi Stojančić.
 
On najavljuje da će Grad preduzeti sve mere protiv odgovornih lica, koja su iz neznanja ili nebrige, skrivala pravu istinu o vlasništvu nad Rasadnicima.
 
S.Tasić
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: