CIRKUS U ŠKOLI: Inspekcija ga juri, a njega nema pa nema

Seks i grad - Četvrtak 19.01.2017 - 09:20

Inspekcijski organi u Vranju danima pokušavaju da izvrše inspekcijski nadzor u O.Š. „Branislav Nušić“ u Rataju, ali im to, kako kažu, ne polazi za rukom zbog samovolje direktora škole.

Antanasijević: Nećemo se zaustaviti FOTO OK Radio Antanasijević: Nećemo se zaustaviti FOTO OK Radio

Prema rečima načelnika Sekreterijata za inspekcijske poslove u Vranju Bobana Antanasijevića, direktor škole Goran Trajković uporno odbija da omogući da se izvrši nadzor od strane Prosvetne inspekcije u školi „Branislav Nušić“ u Rataju, iako su se stekli svi zakonski uslovi za to.

- Nameće se zaključak da je njegova namera da prekrije neke nezakonite radnje koje je vršio u školi.
 
U četvrtak 12. januara, on vraća inspektora pod izgovorom da mora kod lekara, a u školi ne ostaje ni jedno lice od stručnih saradnika koje bi moglo da omogući nadzor, naravno svi su opravdano odsutni.

Sledeći pokušaj nadzora u ponedeljak 16. januara, koji je precizno dogovoren sa direktorom, takođe je neuspešan jer ovog puta direktor ne dozvoljava nadzor
– navodi načelnik Antanasijević.

Anđelka Arsić iz Odeljenja prosvetne inspekcije kaže da se u ovom slučaju postupa po dve prijave o mogućoj zloupotrebi.

- Prvi slučaj  je navodno nelegalni konkurs koji je škola raspisala za bibliotekara u ovoj ustanovi.

Drugi je mogući sukob interesa, jer je u ovoj školi zaposlena supruga jednog od članova Školskog odbora
– kaže Arsićeva.

Redakcija OK Radija je pokušala da stupi u kontakt sa direktorom Trajkovićem, ali niko u školi u Rataju nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Načelnik Sekreterijata za inspekcijske poslove Boban Antanasijević najavljuje oštre sankcije za direktora Trajkovića.


- O ovome će biti obavešteni svi relevantni faktori.

Preduzeće se najrigoroznije mere sankcionisanja protiv Gorana Trajkovića, direktora O.Š. “Branislav Nušić“ u Rataju radi zaštite službenog lica, izvršnog organa državne uprave, čiji se integritet i službeno svojstvo moraju poštovati na osnovu Zakona o inspekcijskom nadzoru
– najavljuje Antanasijević.

Prema saznanjima OK Radija, za četvrtak uveče zakazan je Školski odbor u Rataju, na kome bi mogle da se dešavaju zanimljive stvari, bar prema najavama uključenih.

Bez politike ne ide, pa kako je Trajković zaostao od stare vlasti kao kadar socijalista i ne dopada se mnogo novoj, ostaje da se vidi kako će se stvar završiti.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: