ČISTKA U SIMPU: Smenjeni Edit Tomić i četvorica direktora

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.12.2014 - 09:07

Prema zvaničnim dokumentima Agencije za privredne registre (APR), kompanija Simpo iz Vranja smenila je pet svojih direktora, među kojima je i izvršna direktorka Edit Tomić, supruga predsednika kompanije Dragomira Dragana Tomića.

Nema mira u Simpu: Disić smenio Tomićevu Nema mira u Simpu: Disić smenio Tomićevu

Do smene je zvanično došlo 10. decembra, kada su odlukom direktora Simpa Slađana Disića smenjeni, pored Tomićeva, još i Miroljub Petrović, Srboljub Ristić, Dragan Adžić i Milorad Đorđević.   

Ipak, takođe prema podacima APR-a, Edit Tomić je još 4. decembra podnela ostavku na svoju funkciju, zbog „neslaganja sa poslovnom politikom u Izvršnom odboru i odlukama koje se donose“.

- Generalnom direktoru Simpa sam u više navrata dostavljala odgovarajuće analize i obrazožene predloge za unapređenje poslovanja.
 

Nažalost, ti predlozi nisu razmatrani niti je IO o njima donosio bilo kakve odluke, iako su bili od značaja za poslovanje Simpa i mogle su sprečiti negativne poslovne pojave - piše  u ostavci Edit Tomić.

Prema najnovijim predviđanjima, obećani novac iz Vlade Srbije, ili bar jedan njegov deo, ipak će stići u Simpo, kako bi se u sredu zapošljenima isplatima jedna, a do Nove godine i još jedna plata.

Za to vreme novi predsednik Nadzornog odbora komanije Bojan Dimitrijević podneo je ostavku na tu funkciju, a Skupština akcionara Simpa koja će izabrati novog prvog čoveka firme zakazana je za 26. decembar.

Predsednik kompanije Simpo Dragomir Dragan Tomić do sada se nije oglašavao po ovim pitanjima.  

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: