CRKNI SIROTINJO: Po penzije čak u Niš!

U fokusu - Petak 27.05.2016 - 10:55

Odlukom Direkcije Fonda PIO lekarska Komisija za odobravanje invalidskih penzija više ne radi u Vranju, nego kandidati za penziju moraju da idu na preglede u Niš.

Čemu služi: Zgrada PIO Fonda u Vranju FOTO S. Tasić/OK Radio Čemu služi: Zgrada PIO Fonda u Vranju FOTO S. Tasić/OK Radio

Ovakva oduka centralnih vlasti izaziva ne male troškove ljudi koji bi u penziju, ne računajući tu svu muku kojoj su izloženi ti, mahom, teško bolesni ljudi.

Šezdesetogodišnja Dragica Stošić kaže da je ovakva odluka produžila čekanja za ljude koji se obraćaju Fondu ne bi li ostvarili svoja prava.

- Odlazak u Niš je za mene veliki trošak i napor, jer sam bolesna i još uvek nemam stalna primanja, pošto sam na bolovanju.

Uplate za bolovanje kasne, tako da  ne znam kako ću da plaćam odlazak u Niš,  jer ionako većinu novca dam za lekove
- priča ova Vranjanka.

Direktor vranjske filijale Fonda PIO Nenad Antić podseća da je takva odluka stigla iz Beograda, i da u Vranju samo postupaju po propisima.

- Ova odluka se primenjuje poslednjih meseci, ali još uvek nije poznato, da li je i koliko održiva - kaže Antić.

Troškove odlaska u Niš snose sami građani, a ne Fond PIO.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: