ČUDO: Počinje PIANO SUMMER

Lokalne vesti - Utorak 01.08.2017 - 11:05

U Vranju u utorak, 1. avgusta počinje tradicionalni, četvrti po redu festival klasične muzike „Piano summer“

Detalj sa ranijih festivala FOTO FB Detalj sa ranijih festivala FOTO FB

Ovaj kulturni i umetnički događaj koji traje do 18. avgusta i ove godine predviđa bogat i raznovrstan program i uključuje koncerte, predavanja i majstorske kurseve klavira, violine i kamerne muzike.

Pored koncerata, održava se i Letnja akademija specifična po tome što su polaznici majstorskih kurseva univerzitetski profesori, umetnici, studenti, ali i sve više dece.

U okviru festivala, biće održan i, u svetskim razmerama jedinstveni, Piano maraton, koji se održava na otvorenom, na gradskom šetalištu, namenjen široj publici, a u cilju promocije klasične muzike.

- Ne manje važni su i autorski koncerti posvećeni srpskim kompozitorima, kako bi umetnici i studenti iz različitih zemalja bolje upoznali naše muzičko stvaralaštvo - ističu organizatori.

Učesnici ovogodišnjeg Međunarodnog festivala “Piano Summer” 2017 su umetnici svetskog renomea: Natalija Gutman Trio, Gulsin Onay, Goran Jurić, Sandra Vučenović Schnabel, Michael Leslie, Nino Gurevich, Caesar Yuwono.

Nastupiće još i Biljana Gorunović, Miroslav Pavlović, Nikos Stavlas, Claudio Carbo Montaner, Solisti di Sud, Gertrud Schilde i Klaus Schilde, Hyun Sook Tekin, Satoko Mimura, Dimitri Romanov.

Ovaj projekat je jedinstven i po tome što je nekomercijalan.

Većina umetnika nastupa bez nadoknade, a prikupljeni novac se ulaže u obnovu muzičke infrastrukture, nabavku instrumenata i promociju mladih talenata u inostranstvu.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Vranje i SANU.

Partneri festivala su Turistička organizacija grada Vranja i Muzička škola "Stevan Mokranjac" iz Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: