ĆUPRIČANIN pao sa 163 kila duvana

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.01.2017 - 10:07

Kod naplatne rampe na ulazu u Vranje carinici su tokom vikenda u tzv. „dubinskim kontrolama“ zaplenili 163 kilograma rezanog duvana, saopštila je Uprava carina.

Zaplenjeni duvan FOTO Uprava carina Zaplenjeni duvan FOTO Uprava carina

Carinici su zajedno sa policijom zaustavili automobil „Opel kadet“ ćuprijskih registarskih oznaka, u čijem je prtljažniku pronađeno 70 kilograma rezanog duvana.

Ćupričanin (51) koji je vozio nije posedovao nikakve dokaze o plaćenim dažbinama za robu.

Dan ranije, carinci su na poziv policije iz Vranja asistirali u zajedničkoj kontroli pomoćnih objekata u selu Vrtogoš pored Vranja.

- Prilikom pretresa je u šupi pored porodične kuće 20-godišnjeg srpskog državljanina pronađeno devet crnih kesa i četiri kutije sa rezanim duvanom, ukupne težine 93 kilograma, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Prema izjavi vlasnika, rezani duvan je radi dalje preprodaje nabavljen u Velikom Trnovcu.

S obzirom da se radi o stranoj robi za koju nije postojala dokumentacija o poreklu i plaćenim dažbinama, u oba slučaja je pokrenut prekršajni postupak, a roba privremeno zadržana
– navodi se u saopštenju Uprave carina.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: