Dan borbe protiv narkomanije

Lokalne vesti - Četvrtak 26.06.2014 - 14:46

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge obeležen je u Vranju u četvrtak stručnom konferencijom u Skupštini grada.

strucna konferencija u Skupstini Vranja strucna konferencija u Skupstini Vranja

Učesnici skupa relevantni faktori lokalne zajednice od predstavnika PU Vranje, Zavoda za javno zdravlje, Kluba lečenih zavisnika Doma zdravlja , Kancelarije za mlade, Centra za socijalni rad, Javnog tužilaštva i lokalne vlasti ukazali su na značaj međusobne saradnje u borbi protiv narkomanije.    

- Ovom stručnom konferencijom želimo da ujedinimo sve naše partnere koji rade na prevenciji i ranom otkrivanju bolesti zavisnosti.Ovo je na neki način naš početak i nadamo se da ćemo sve planirane preventivne aktivnosti tokom naredne godine uspeti da realizujemo – kazala je doktorka Biljana Popović iz Zavoda za javno zdravlje.  

Prema njenim rečima broj korisnika psihoaktivnih sredstava do pre dve godine bio je u stalnom porastu. Kako je kazala u poslednje dve godine država se ozbiljno i aktivno uključila u proces prevencije u smislu smanjenja dostupnosti psihoaktivnih sredstava našem stanovništvu.

- Beležimo blagi pad registrovanih korisnika psihoaktivnih sredstava što nam je zapravo cilj. I dalje je najveći je broj među mladima koji kreću  sa zloupotrebom psihoaktivnih sredstava mada godine života nikad ne određuju ko će da krene sa tom zloupotrebom – kazala je Popovića ističući i značajnu ulogu medija u čitavoj priči.        

Aleksandar Stajić, većnik zadužen za zdravstvo kazao je da  grad čini sve da se suzbije narkomanija.

- Kao stomatolog vrlo često sam u prilici da se susretnem sa zavisnicima i ono što me je nateralo da moram da ih prepoznam to je upravo rizik koji oni nose. Još nisam sreo narkomana  koji nije imao neko teže oboljenje, a najčešće su to hepatitisi. Svi moramo da vodimo računa kada su takve stvari u pitanju – rekao je Stajić.  

Tatjana Stamenković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: