Dan Četvrte brigade (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 30.01.2015 - 12:14

Dan Četvrte brigade kopnene vojske obeležen je u petak u kasarni “1. pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog” u Vranju.

Komandant Brigade Zoran Lubura i komandant kopnene vojske Milosav Simović Komandant Brigade Zoran Lubura i komandant kopnene vojske Milosav Simović

Svečanost je kao i svake godine otvorena minutom ćutanja za poginule oslobodioce Vranja, pripadnicima Prvog pešadijskog puka, 78. motorizovane Brigade i preminulim pripadnicima Četvrte brigade.

Komandant brigade Zoran Lubura odao je priznanje oficirima, podoficirima i vojnicima za uspeh koji su postigli u proteklom periodu.

Lubura je obećao komandantu Kopnene vojske Milosavu Simoviću da će pripadnici Četvrte brigade i na dalje, kao i do sada, sve postavljene zadatke izvršavati savesno, odgovorno i profesionalno.

Inače, pre 137 godina, 31. januara, počele su završne borbe za oslobođenje Vranja od viševekovnog turskog ropstva.

Taj dan, Četvrta brigada u Vranju obeležava kao svoj dan. Veliki broj zvanica pozdravili su svečani i zastavni stroj Vojske Srbije.

Među zvanicama bili su komandant Kopnene vojske Milosav Simović sa saradnicima, načelnik Vojne bolnice u Nišu, gradonačelnik Vranja i njegov zamenik, predsednik lokalne Skupštine, episkop vranjski i načelnici iz Policijske uprave u Vranju.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

 

                                        

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: