Dan nauke i u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 09.07.2014 - 10:59

Grad Vranje obeležiće nizom aktivnosti Dan nauke kao i 158 godina od rođenja Nikole Tesle.

Dan Tesle i u Vranju Dan Tesle i u Vranju

U organizaciji Regionalnog centra za talente Vranjancimaa će biti priređen niz događaja u čast jednog od najvećih domaćih i svetskih umova dvadesetog veka.

Direktorka Regionalnog centra za talente Milena Mladenović kaže da je ovo prva godina kako Vranje obeležava ovaj značaj datum za Srbiju i time se priključuje velikom broju gradova koji odaju počast slavnom naučniku.

- U pešačkoj zoni, u centru grada od 19 do 21 čas, biće priređena izložba pod nazivom „Uđite u krug intelektualaca“, u okviru koje će biti izložene slike poznatih naučnika poput Nikole Tesle, Ajnštajna, Njutna i drugih.

Deliće se i flajeri sa likom Nikole Tesle i natpisom „Srećan rođendan!“, a biće prikazan i film o životu Nikole Tesle i radu Regionalnog Centra za talente – najvljuje Mladenović.

Inače, ideja o obeležavanju 10. Jula u Vranju potekla je od polaznika Centra, a Srbija Dan nauke obeležava od 2011. godine uporedo sa Danom rođenja Nikole Tesle (1856-1943).

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: