Dan žalosti u Srbiji

Lokalne vesti - Sreda 05.08.2015 - 08:53

U Srbiji je u sedu Dan žalosti povodom obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba u akciji Oluja.

Zastave na pola koplja na Dan žalosti FOTO RTS Zastave na pola koplja na Dan žalosti FOTO RTS

Tačno u podne oglasiće se zvona na svim crkvama Srpske pravoslavne crkve i sirene sa signalom za prestanak opasnosti, čime će biti označen minut ćutanja za žrtve ratova od 1991. do 1995. godine.

Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je medijske kuće da se striktno pridržavaju obaveza o obeležavanju Dana žalosti, koje su jasno definisane zakonskim odredbama.

Pružaoci medijskih uloga dužni su da svoje programske šeme detaljno prilagode obeležavanju Dana žalosti, uključujući i emisije namenjene inostranstvu, kao i da emituju prikladnu muziku i emisije, umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih sadržaja sa zabavnom i narodnom muzikom.

Na naslovnim stranama dnevnih novina, koje treba da budu isključivo u crnoj i beloj boji, što važi i za fotografije, potrebno je objaviti i odluku o proglašenju Dana žalosti i njegovom obeležavanju, navode iz Ministarstva kulture i informisanja.

U skladu sa Zakonom, obavezu da prilagode svoje programe imaju i sve ustanove kulture.

U znak sećanja na stradanja i progon Srba u "Oluji" 5. avgust je proglašen Danom žalosti na teritoriji Srbije i Republike Srpske.
 

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: