DANI VRANJA završeni POLICIJSKOM vežbom (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 29.08.2016 - 22:17

Na pomoćnom stadionu „Jumka“ u Vranju, pripadnici Policijske brigade Beograda su u nedelju, pred više od hiljadu ljudi, izveli prezentaciju vežbi obučenosti Čete konjanika i Čete vodiča i službenih pasa.

Pollicijska vežba na igralištu Pollicijska vežba na igralištu

Nakon defilea centralnim gradskim ulicama, pripadnici policijskih jedinica su pripremili pokazne vežbe obučenosti životinja koje se koriste u policijskim akcijama.

Najpre su pripadnici voda Čete konjanika, pod rukovodstvom komandira voda, mlađeg zastavnika policije prve klase Irene Maričić, izveli vežbe osnovnih strojevih radnji sa elementima dresure.

Demonstrirano je strojevo jahanje i prestrojavanje u koloni, kao i različite vrste formacija.

Zatim su prikazane vežbe na policijskom poligonu za dresiranje službenih konja.

Prikazane su radnje koje se uvežbavaju za reagovanje u realnim situacijama, prvenstveno na javnim skupovima i sportskim manifestacijama u kojima može da dođe do narušavanja javnog reda i mira.

Pripadnici Čete konjanika su prikazali vežbu zaprečavanja prolaska i potiskivanja navijačke grupe koja je ušla u zabranjeni prostor i narušava javni red i mir.

U izvođenju akcije simulirana je realna situacija sa upotrebom pirotehnike, koju su upotrebili pripadnici policije u ulozi navijačke grupe.

Pripadnici Čete vodiča službenih pasa su prikazali vežbe individualne i grupne poslušnosti službenih pasa i savlađivanja i preskakanja prepreka sa i bez povoca.

Prikazana je i vežba napada policijskog psa na naoružano lice.

Obuka službenih pasa se izvodi u cilju uvežbavanja za akcije otkrivanja kriminalaca i pronalaženje eksplozivnih materija, droge i spašavanje unesrećenih.

Nakon izvedenih vežbi, pripadnici policijskih jedinica su omogućili zainteresovanima, pre svega deci, druženje i fotografisanje sa životinjama, a najhrabriji su, uz nadzor policajaca, mogli i da jašu policijske konje.

 

    

    

 

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: