Deca muzičari iz Vranja na VELIKOM KONCERTU u Grčkoj

Lokalne vesti - Sreda 19.07.2017 - 13:23

Četvoro učenika Muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Vranju će, u okviru programa “El Sistema Srbija”, učestvovati na letnjem kampu i velikom koncertu u Atini.

Deca iz Vranja će raditi sa vrhunskim evropskim dirigentima FOTO: Music Art Project Deca iz Vranja će raditi sa vrhunskim evropskim dirigentima FOTO: Music Art Project

Kamp se održava od 21. jula do 2. avgusta i na njemu učestvuje preko 240 učesnika iz cele Evrope.

Za kraj ovog programa, predviđen je završni koncert “Helenskog festivala”, na kome će nastupiti svi učesnici.

Čast Vranja i Muzičke škole “Stevan Mokranjac” će braniti četvoro mladih muzičara - duvača iz ove škole, kaže za OK Radio Tanja Blizakovski, profesorka flaute.

- To su Magdalena Jovanović na flauti, učenica 1. razreda srednje škole, trubači Dobri Mamutović, učenik 3. razreda niže muzičke i Perica Kamberović, učenik završnog razreda niže i klarinetista Silistar Demirović, učenik 1. razreda srednje muzičke škole.

Njih će pratiti naš profesor trube Vladica Vasić, kao i Marijana Milošević Simić direktorka “Music Art Projekta El Sistema za Srbiju”.

Deca će u Grčkoj provesti ukupno 12 dana i tamo će vežbati u atinskom Konzervatorijumu, nakon čega će učestvovati na završnom koncertu u tamošnjem pozorištu
– kaže profesorka Bliznakovski.

Pored duvača iz vranjske škole, na kampu će učestvovati i gudači iz Jagodine i Paraćina i tamo će raditi 11 dana sa najboljim profesorima i dirigentima iz celog sveta, pripremajući klasičan i savremen repertoar koji obuhvata i svetsku muzičku premijeru.

Završni koncert će biti održan u drevnom “Herod Atikus Odeonu” pod otvorenim nebom, izgrađenom 161. godine Nove ere, koji se nalazi u kompleksu atinskog Akropolja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: